Jaramaz briljirao u finišu – Partizan pobedio Megu!

© Foto : ABA / Mega Sokerbet / Ivica Veselinov Skuči Smit (Mega) i Markus Pejdž (Partizan)
Skuči Smit (Mega) i Markus Pejdž (Partizan) - Sputnik Srbija, 1920, 28.03.2021
Pratite nas
Košarkaši Partizana pobedili su Megu 98:88 u 23. kolu ABA lige, ostvarivši tako drugi trijumf zaredom nakon šest uzastopnih poraza.

U završnici gledali smo dramatičan meč, a Ognjen Jaramaz bio je košarkaš koji je sa sedam uzastopnih poena slomio otpor Mege.

Bek Partizana prvo je pogodio trojku za +4 (92:88), potom je i dva puta položio loptu u koš, a kako Mega nije uspela da realizuje napade, crno-beli došli su do ubedljive pobede.

Izabranici Aleksandra Matovića uhvatili su dobar ritam, te su posle pobede nad Mornarom slavili i protiv talentovanog tima Vlade Jovanovića.

Mega je novim porazom izgubila potpuno korak sa vodećima, pa će na kraju ligaškog dela verovatno završiti na šestom mestu, jer do prva četiri ne može, a opet ni ekipe iz srednjeg doma ne mogu da je ugroze.

Crno-beli ovom pobedom još više su pobegli od timova koji se bore za opstanak, te bi trebalo u nastavku sezone da budu sigurni i zadrže status abaligaša.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Ognjen Jaramaz sa 22 poena, Dangubić je ubacio 20, a Rašon Tomas je imao 10 i 12 skokova. Bolji od ostalih kod Mege bio je Petrušev sa 21 poenom, Smit je ubacio 18, a Simonović je imao 14.

Na startu utakmice videlo se da ćemo gledati efikasan meč. Nisu se igrale preterano dobre odbrane, košarkaši su ušli u dobar ritam, a crno-beli imali su sedam poena prednosti posle prve četvrtine – 30:23.

Tokom druge četvrtine mlada ekipa Mege zaigrala je mnogo bolje, Partizan je popustio i primio čak 32 poena za 10 minuta. Na kraju, na petnaestominutnu pauzu otišlo se sa +2 za domaćina, 55:53.

Mega je dobro otvorila treću četvrtinu, povela sa +6, ali crno-beli su se vratili, napravili seriju i od sredine treće deonice kontrolisali su meč.

U četvrtoj četvrtini imali su i deset poena prednosti, ali kako je ovo bila utakmica sa mnogo serija na obe strane, izabranici Vlada Jovanovića su se vratili i na dva minuta do kraja došli do prednosti, 88:86.

Tada su važnu ulogu odigrali Vil Mozli, Ognjen Jaramaz i Nemanja Dangubić. Mozli je igrao odbranu, Dangubić hvatao lopte, a Jaramaz pogađao.

Mega nije poentirala u poslednjih 120 minuta utakmice i Partizan je zasluženo slavio – 98:88.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Popović pokvario debi Vučevića u „srpskom gradu“, saigrač Pokuševskog kao O'Nil /video/

„Čudovište“ je dobro upoznalo Jokića, a sada zna i ko je Boban /video/

Zvezda 28. put zaredom pobedila FMP /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala