Minsk: Privedeno 100 ljudi, snage bezbednosti se povukle iz centra

© Sputnik / Viktor Toločko / Uđi u bazu fotografijaPripadnici specijalnih snaga beloruske policije na protestu opozicije u Minsku
Pripadnici specijalnih snaga beloruske policije na protestu opozicije u Minsku - Sputnik Srbija, 1920, 27.03.2021
Pratite nas
Snage bezbednosti koje su ranije danas izašle na centralne ulice Minska jer su bile najavljene nove neodobrene demonstracije su se razišle. Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da demonstracija u zemlji nije bilo. U nekim delovima Minska privedeno je oko 100 ljudi.

Ranije danas na ulicama su pored kamiona za prevoz vojnika, primećena su i oklopna vozila kao i vodeni topovi za razvijanje demonstracija.

Konvoj vojske pratila su brojna policijska vozila, a vojnici su mahom raspoređeni ispred rezidencije predsednika Belorusije.

Masovni protesti opozicije počeli su u Belorusiji 9. avgusta, nakon predsedničkih izbora. Prema podacima Centralne izborne komisije, na izborima je pobedio aktuelni predsednik Aleksandar Lukašenko sa 80,1 odsto osvojenih glasova.

Opozicija nije priznala rezultate izbora i smatra da je pobedila Svetlana Tihanovska. Osim toga, održavaju se i mitinzi pristalica Lukašenka, čija je inauguracija održana 23. septembra.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala