Piksijevi ratnici se vratili „iz mrtvih“ i remizirali sa šampionom Evrope!

Pratite nas
Fudbalska reprezentacija Srbije remizirala je sa Portugalijom rezultatom 2:2 u drugom meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Orlovi su pružili izuzetan otpor šampionu Evrope, nadoknadili zaostatak od 0:2 i na kraju iz meča odigranog u Boegradu izašli kao ekipa koja je ostavila bolji utisak.

Posle dva odigrana kola Srbija ima četiri osvojena boda, koliko i Portugalija.

Meč ste mogli da pratite uživo u tekstualnom prenosu OVDE.

Obe reprezentacije su stegnuto ušle u duel, odmeravajući snage u početnih nekoliko minuta.

Portugalija je bila nešto konkretnija, pa je prva došla do prilike, a već u 11. minutu i do gola.

Loše pozicioniranje Nikole Milenkovića, ali i cele odbrane Orlova, dovelo je do toga da omaleni Diogo Žota ostane potpuno sam pred golom Dmitrovića i dovede svoju reprezentaciju u prednost (0:1).

Period posle prvog gola na utakmici bio je dosta miran, mirniji čak i od uvodnog dela.

Orlovi su izgledali sve bolje i bolje, ali nikako nisu mogli da kompletiraju neku od akcija koja bi ih dovela do velike šanse.

Zbog toga je usledila kazna u 36. minutu, a strelac je ponovo bio krilni napadač Liverpula.

Momak visok svega 178 centimetara na praktično identičan način kao i u 11. minutu je pobegao kompletnoj odbrani Srbije i ponovo glavom postigao gol za 0:2.

Do kraja prvog poluvremena naša reprezentacija nije imala nijednu pravu priliku, a selektor Stojković je imao mnogo toga da kaže svojim izabranicima na pauzi.

Upravo je njegova reakcija na poluvremenu dovela do toga da Srbija zaigra neupredivo bolje, pre svega zbog uvođenja Nemanje Radonjića.

Radonjić je savršeno centrirao u 46. minutu, kada je pronašao Aleksandra Mitrovića, koji je novim pogotkom postavio rekord srpskog fudbala i smanjio zaostatak na 1:2.

Napadi domaćina nastavili su se i posle postignutog gola, a Portugalija nije imala nikakav odgovor.

U 60. minutu svenula je još jedna kontra, a majstorski potez ponovo viđen je od rezerviste Radonjića.

Bivši as Crvene zvezde je sjajnim driblingom i pasom uposlio Filipa Kostića, koji je u stilu najboljih golgetera matirao golmana gostiju za 2:2.

Tu nije bio kraj mukama šampiona Evrope, koji je nastavio da se brani svim snagama. U narednih nekoliko minuta Srbija je imala još nekoliko odličnih prilika.

Prvo je golman Lopes sjajno reagovao i skrenuo loptu u korner, da bi zatim udarac glavom Milinković-Savića završio tek nekoliko centimetara pored desne stative.

Orlovi nisu popustili ni u nastavku utakmice, ali su se izabranici Fernanda Santoša koliko-toliko oporavili, te uspeli da dođu do daha i smire zahuktale napade domaćina.

Srbija je sa nekoliko izmena pokušala da dođe do sva tri boda, ali su mreže mirovale sve do poslednjeg sudijskog zvižduka, a zato je najzaslužniji bio Stefan Mitrović.

Štoper reprezentacije Srbije je dva puta za samo nekoliko sekundi skinuo loptu sa gol-linije i na potpuno nestvaran način uspeo da spasi Dmitrovićevu mrežu.

Predstavu Orlova pogoršao je Nikola Milenković, koji je definitivno bio najgori akter utakmice, pošto je zbog starta otvorenim đonom dobio crveni karton u sudijskoj nadoknadi.

Srbiju 30. marta očekuje duel sa Azerbejdžanom, dok će Portugalija istog dana gostovati Luksemburgu, nakon čega sledi pauza do sledeće reprezentativne pauze.

​► Sve je počelo od Hrvata – ispisane nove stranice istorije Srbije! /video/

Neverovatan meč u Beogradu – Orlovi odoleli Portugaliji

Kako je momak od 178 centimetara nadskočio kompletnu odbranu Srbije – dvaput /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala