Šef Luganska: Donbas će postati deo Rusije kad za to dođe vreme

© Sputnik / Igorь Maslov / Uđi u bazu fotografijaStanovnici Donjecka na proslavi godišnjice ponovnog ujedinjenja Krima sa Rusijom
Stanovnici Donjecka na proslavi godišnjice ponovnog ujedinjenja Krima sa Rusijom - Sputnik Srbija, 1920, 27.03.2021
Pratite nas
Lider samoproglašene Luganske narodne republike Lonid Pasečnik izjavio je da je uveren da će Donbas postati deo Rusije „kad za to dođe vreme“.
„Idemo u pravom smeru... Ne sumnjam da će Donbas postati deo velike Rusije kada dođe vreme i nas, naravno, čeka velika budućnost. Ali za nju se treba boriti i mi ćemo nastaviti da branimo naše interese“, navodi se u izjavi Pasečnika dostavljenoj Sputnjiku.

Takođe se naglašava da su republike Donbasa samostalno napravile izbor 2014. godine – „a to je pravac ka integraciji sa Rusijom“.

„Faktički smo već s njom. Rusija nam stalno pruža pomoć, bez koje Donbas ne bi preživeo – to je i politička, i humanitarna i ekonomska pomoć. Humanitarni konvoji, 'beli Kamazi' već su postali simbol bratske pomoći Rusije Donbasu“, konstatovao je Pasečnik.

Istovremeno je naglasio da ni Donbas, ni Rusija „nikada nikome nisu nametali Ruski svet“, već su samo branili svoj izbor.

„Ukrajinski neofašizam, koji aktivno podstiču i podržavaju Sjedinjene Američke Države i druge zapadne zemlje, u stvari sledi mali broj Ukrajinaca. Ali uspeli su da u Ukrajini zastraše razumne snage. Zbog toga je Donbas sada zapravo glasnik istinskih nada i težnji većine stanovnika Ukrajine koji su uvek bili deo Ruskog sveta“, poručio je lider Luganska.

Ukrajinske vlasti su u aprilu 2014. godine pokrenule vojnu operaciju protiv Donjecke i Luganske Narodne Republike koje su proglasile nezavisnost nakon državnog prevrata u Ukrajini u februaru 2014. Kijev ne priznaje DNR i LNR i smatra teritorije ovih dveju republika okupiranim, a ustaničke snage terorističkim.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala