Piksijeva najveća dilema – ko će u srce kaznenog?

© AP Photo / Darko VojinovicSrpski fudbaler Stefan Mitrović
Srpski fudbaler Stefan Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 27.03.2021
Pratite nas
Dragan Stojković Piksi, selektor fudbalske reprezentacije Srbije, nalazi se u velikoj dilemi koga postaviti na poziciju centralnog štopera – da li će to biti, baš kao protiv Irske, Stefan Mitrović ili će u srce kaznenog prostora Uroš Spajić?

Gotovo izvesno „orlovi“ će igrati sa tri pozadi, kao u prvom duelu kvalifikacija, ali kako Stefan Mitrović nije ostavio najbolji utisak, postoji realna šansa da bude zamenjen.

Za igrača koji pokriva ovu poziciju, u sistemu koji je Piksi igrao protiv Iraca, potrebna je odlučnost, dobar pâs, sigurnost u primopredaju, a nažalost Mitrović to nije imao na startu ovog ciklusa.

Neretko su igrači Irske uspevali da osvoje loptu kada iskusni štoper pokušao da pronađe saigrače, a iz jedne greške postigli su i gol kojim je uneta drama u meč.

Srpski fudbaler Uroš Spajić - Sputnik Srbija, 1920, 20.03.2021
Spajić za Sputnjik: O muku u svlačionici posle Škota, Lukinom povlačenju i sedenju na klupi

Mitrović je u 86. minutu napravio veliki kiks, loše je dodao loptu do golmana Dmitrovića, protivnički igrači su to iskoristili i smanjili na 3:2.

Umesto da mirno privedemo meč kraju, naši fudbaleri su morali da prođu kroz nepotrebnu dramu i na kraju su, na sreću, upisali tri boda.

Greška štopera Strazbura mogla bi da ga košta startnog mesta protiv Portugala, a njegovo mesto mogao bi da zauzme Uroš Spajić iz Fejnorda.

Spajić je redovan na okupljanima u poslednjih nekoliko godina, gotovo stalno je u ekipi, ali malo igra, te ćemo videti za koga će se Piksi odlučiti pored Milenkovića i Pavlovića koji su, čini se, sigurni na svojim mestima u odbrani.

Utakmica između Srbije i Portugala igra se u subotu od 20.45.

Dok ne počen utakmica preporučujemo vam da pogledate intervju Nemanje Matića za Sputnjik koji je pričao o reprezentaciji Srbije, o kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, ali i o mulju u srpskom fudbalu, smeni Muslina, Nemanji Vidiću i Luki Milivojeviću...

Piksi za Portugalce ima „keca u rukavu" i želi da izbegne „smrtnu presudu“

Samo sloga Srbiju spasava: „Pa, hajmo da damo još taj jedan gol!“

Sputnjik sport – Miljanov korner: Piksi – spas ili nastavak agonije? /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala