Istorijska pobeda: Ruske klizačice zauzele čitavo pobedničko postolje /video/

© Sputnik / Aleksandr Vilьf / Uđi u bazu fotografijaPobednice u pojedinačnom klizanju na Svetskom prvenstvu u umetničkom klizanju 2021. godine
Pobednice u pojedinačnom klizanju na Svetskom prvenstvu u umetničkom klizanju 2021. godine  - Sputnik Srbija, 1920, 27.03.2021
Pratite nas
Najsmeliji snovi su postali java – ruske klizačice su zauzele čitavo pobedničko postolje u pojedinačnom klizanju na Svetskom prvenstvu u umetničkom klizanju 2021. godine u Švedskoj.
Zlatnu medalju je osvojila Ana Ščerbakova, koja će 28. marta napuniti 17 godina. Ukupno je osvojila 233,17 bodova.

Drugo mesto je zauzela 24. godišnja Elizaveta Tuktamiševa, ukupno osvojivši 220,46 bodova, dok je srebrna medalja pripala Aleksandri Trusovoj sa 217,20 bodova.

Za Ščerbakovu i Trusovu ovogodišnje Svetsko prvenstvo u Švedskoj je debi u kategoriji odraslih. Tuktamiševa je ranije učestvovala na Svetskom prvenstvu 2015. godine, kada je osvojila zlato.

Zahvaljujući ovom trijumfu, ruske sportistkinje su postavile rekord – ovo je prvi put da su Ruskinje zauzele čitavo pobedničko postolje u pojedinačnom klizanju na Svetskom prvenstvu.

Uspeh ruskih klizačica je prokomentarisao i portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„One su za svaku pohvalu. Svaka od njih je jedinstvena, one su najbolje na svetu!“, rekao je Peskov.

Ruske sportistkinje su na Svetskom prvenstvu u Švedskoj nastupale pod imenom FSR (Figure Skating Federation of Russia) i pod zastavom ruske Federacije umetničkog klizanja, umesto Rusije. Na to su bile primorane zbog odluke Suda za sportsku arbitražu da Rusiji zabrani učešće na najvećim međunarodnim takmičenjima.

S obzirom da je pobednicima takmičenja bilo zabranjeno da zlatne medalje proslave uz himnu svoje zemlje, odlučili su da to urade uz pratnju muzike čuvenog Petra Iljiča Čajkovskog.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala