Državljani Srbije i Crne Gore optuženi zbog tone kokaina

Zaplenjen kokain
Zaplenjen kokain - Sputnik Srbija, 1920, 27.03.2021
Pratite nas
Portugalsko tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv četiri osobe koje tereti za prekookeanski šverc više od tone kokaina, a među okrivljenima su i državljani Srbije i Crne Gore, piše podgorički Dan.

Kako prenose portugalski mediji, istragom je utvrđeno da su te osobe, koje su u pritvoru, i organizatori akcije.

Postupak je proglašen tajnim, pa portugalski mediji nisu objavili identitet okrivljenih.

Obelodanjeno je da je droga zaplenjena krajem oktobra prošle godine na jugu Portugalije, kod grada Faro, i da je sada podignuta optužnica. Na listi optuženih su državljani Crne Gore, Srbije i Velike Britanije, a kokain potiče iz Meksika, prenosi RTCG.

Kako je preneo portugalski portal „Observador”, sud je produžio preventivni pritvor za četvoricu muškaraca starih između 28 i 63 godine koje je prošle godine privela specijalna policija, a za koje se sumnja da pripadaju međunarodnoj mreži trgovine drogom.

Tokom akcije zaplenjeno je 50 paketa kokaina, težine približno 1.100 kilograma, kao i jedrilica, vozilo i drugi predmeti i dragocenosti.

Prema informacijama koje je medijima dostavilo Javno tužilaštvo grada Faro, postoje sumnje da su pritvorena lica članovi međunarodne kriminalne organizacije za posredovanje i transport kokaina i kanabisa morem iz Južne i Severne Amerike i Maroka.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala