Bjelici je jedan poziv promenio karijeru, sada ide po titulu /foto/

© Foto : fiba.basketballSrpski reprezentativac Nemanja Bjelica
Srpski reprezentativac Nemanja Bjelica - Sputnik Srbija, 1920, 27.03.2021
Pratite nas
Nemanja Bjelica, novi košarkaš Majami Hita, dirljivom porukom oprostio se od Sakramento Kingsa i istom prilikom zahvalio se Vladu Divcu i Peđu Stojakoviću koji su mu dali šansu u franšizi iz prestonice Kalifornije.

Bjelica je prethodne dve i po godine proveo igrajući za Sakramento Kingse, a od četvrtka 25. marta član je Majami Hita sa kojim će pokušati da osvoji titulu.

Dugogodišnji srpski reprezentativac pre nešto malo manje od tri godine bio je veoma blizu povratka u Evropu, nije sebe više video u NBA ligi jer želeo stabilnost, dugogodišnji ugovor, a Filadelfija 76ersi tada su mu nudili jednogodišnju saradnju.

Prihvatio je, pa je odbio i očekivalo se da će se vratiti u Evroligu. Ipak, tada je usledio poziv Vlada Divca, generalno menadžera Sakramento Kingsa, koji mu je ponudio ugovor na tri godine.

U timu je igrao i Bogdan Bogdanović, te je ovo bila idealna situacija za bivšeg košarkaša, između ostalog, Crvene zvezde.

Ipak, Divac i Stojaković napustili Kingse prethodne godine, otišao je i Bogdanović, a bilo je očigledno da će i Bjelica biti trejdovan do kraja prelaznog roka.

To se i desilo trejdom u Majami Hit, a srpski košarkaš se putem Instagrama zahvalio na periodu u Sakramentu.

„Hvala vam, Sakramento Kingsi, na ovom putovanju. Želim da zahvalim Vladu Divcu, Predragu Stojakoviću i Matini Kolokotronis na prilici da igram za ovaj tim i za ovaj grad. Trenerima, saigračima i svim navijačima Sakramenta hvala na tome što su me prihvatili i što su mi pomogli da se osetim kao kod kuće. Zauvek ću vam biti zahvalan“, napisao je Bjelica.

Bjelicu u nastavku sezone očekuje puno posla u dresu Majamija, došao je u ekipu koja je prethodne godine igrala veliko finale, a iste ambicije ima i ove takmičarske godine.

Imaće veliku ulogu jer je Keli Olinik otišao u Hjuston, na sve to radi se o veoma organizovanoj franšizi i svi jedva čekaju da ga vide u dresu Hita.

Bjelica se seli na Floridu

Blam američke legende: „Gledao sam kako Divac igra za Hrvatsku“

Maestralni Nikola Jokić! /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala