Zaharova: Ne „ratujemo", ali nećemo dozvoliti diskreditaciju ruske vakcine

© Foto : Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaPortparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 26.03.2021
Pratite nas
Rusija se suočava sa negativnom kampanjom čiji je cilj diskreditacija ruskih vakcina, ali ni sa kim ne ratuje, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.
„Ovo je onaj slučaj kada neki smatraju da ratuju sa nekima, a ovi drugi nisu ni ušli u rat“, rekla je Zaharova u intervjuu radiju „Kosmomoljska pravda“. Prema njenim rečima, „moguće je da je Zapad sam objavio rat“. „Zaista postoje medijske kampanje čiji je cilj da se ocrni vakcina, mi to veoma dobro znamo“, dodala je.
Proizvodnja vakcine protiv kovida 19 - Sputnik Srbija, 1920, 24.03.2021
Rusija: Španija može da postane veliki centar za proizvodnju „Sputnjika Ve“ u Evropi

„Prinuđeni smo da govorimo o čudnim i ponekad neadekvatnim izjavama predstavnika svih briselskih struktura, koje navode da im ruska vakcina nije potrebna. Pojedine države, a takvih je svakodnevno sve više, pa čak i Evropska unija, kažu da im je potrebna ruska vakcina. Sve vidimo, ali ni sa kim ne 'ratujemo'. Odbijamo napade, ali to činimo već dugo i ne samo u vezi sa vakcinama“, zaključila je Zaharova.

Ranije je predsednik Francuske Emanuel Makron rekao, da se Evropa suočila sa „svetskim ratom novog tipa“, povezanim sa vakcinacijom. Francuski lider je ubeđen, da se to dogodilo donekle zbog „težnji Rusije i Kine da utiču pomoću vakcina“. Makron sugeriše da u ovoj situaciji evropske zemlje bi trebalo da pokažu nezavisnost u proizvodnji vakcina.

Tvorci ruske vakcine protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) su odgovorili na izjavu Makrona o „svetskom ratu novog tipa“ i predložili da se pridruže onim zemljama koje su odlučile da proizvode vakcinu.

„Svetski rat“ za vakcine bio je i tema emisije „Novi Sputnjik poredak“:

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala