Rusija bez zastave i himne, ali sa prvim zlatom posle osam godina /video/

© Sputnik / Aleksandr Vilьf / Uđi u bazu fotografijaAnastasja Mišina i Aleksandar Galjamov, svetski šampioni u umetničkom klizanju
Anastasja Mišina i Aleksandar Galjamov, svetski šampioni u umetničkom klizanju - Sputnik Srbija, 1920, 26.03.2021
Pratite nas
Anastasja Mišina i Aleksandar Galjamov, predstavnici Rusije u umetničkom klizanju, osvojili su zlatne medalje u konkurenciji parova na Svetskom prvenstvu u Stokholmu.

Galjamov i Mišina su posle izvođenja kratkog programa bili na trećem mestu, da bi za slobodno klizanje osvojili 151,8 bodova i na kraju završili sa ukupno 227,59.

Srebro su osvojili dvostruki svetski prvaci, kineski predstavnici Sui Venjing i Han Cong, dok su Rus i Ruskinja, ovog puta Aleksandra Bojkova i Dmitrij Kozlovski, odneli i bronzanu medalju.

Ovo je bila prva titula svetskog šampiona za 19-godišnju Mišinu i 21-godišnjeg Galjamova, a ujedno prvo zlato za reprezentaciju Rusije u konkurenciji parova još od 2013. godine i sjajnog performansa Tatjane Volšožar i Maksima Trankova.

Uspeh ruskih klizača doneo je toj zemlji maksimalan broj bodova za Zimske olimpijske igre 2022. godine, što znači da će Rusiju na Igrama u Pekingu predstavljati čak tri para.

Oktagon - Sputnik Srbija, 1920, 22.03.2021
Bila je na ivici dehidracije, došla na merenje i dvaput se onesvestila /video/

Potrebno je istaći i da su ruski sportisti na Svetskom prvenstvu u Stokholmu nastupali pod imenom FSR (Figure Skating Federation of Russia) i pod zastavom ruske federacije umetničkog klizanja, a ne zemlje Rusije.

Na to su bili primorani zbog odluke Suda za sportsku arbitražu da Rusiji zabrani učešće na najvećim međunarodnim takmičenjima.

S obzirom da je pobednicima takmičenja bilo zabranjeno da zlatne medalje proslave uz himnu svoje zemlje, odlučili su da to urade muzikom čuvenog Petra Iljiča Čajkovskog.

Podsetimo, Sud u Lozani je Rusiji nedavno zabranio da na Olimpijske igre ne može da dođe ni sa narodnom pesmom „Kaćuša.

​► „Radije bih propustio Olimpijske igre nego što bih primio vakcinu“

Ignjatovićeva za Sputnjik: Dolazim iz Srbije i zbog sistema se uspehu radujem više od drugih

Srčani Srbin „uleteo“ u kavez uz podršku legendarnog NBA igrača: „Malo su me pokrale sudije“ /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala