Kremlj odgovorio Makronu: Nema nikakvog rata

© Sputnik / Alekseй Maйšev / Uđi u bazu fotografijaMoskovski Kremlj
Moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 26.03.2021
Pratite nas
Rusija se ne slaže sa izjavom predsednika Francuske Emanuela Makrona koji je rekao da Rusija i Kina vode „vakcinalni rat“, jer Rusija nikada nije politizovala niti politizuje temu vakcinacije, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
„Te izjave gospodina Makrona verovatno spadaju u sferu naših apsolutnih neslaganja. Apsolutno se ne slažemo sa tim da Rusija ili Kina vode nekakav rat, ili da koriste pandemiju virusa korona i problem sa vakcinama kao nekakav instrument uticaja. Rusija je odgovoran član međunarodne zajednice, a nivo odgovornosti članova svetske zajednice najbolje se pokazuje u tako teškim danima i godinama pandemije, kakve sada preživljava čitavo čovečanstvo“, rekao je Peskov.

Takođe je naglasio da, kao prvo, Rusija visoko ceni poverljivi dijalog između lidera Rusije i Francuske Vladimira Putina i Emanuela Makrona, kao i spremnost i želju predsednika Francuske da se u okviru tog dijaloga razgovara o najtežim pitanjima.

„Kao drugo, predsednici zaista veoma efikasno komuniciraju i ne zaobilaze najoštrije teme. Postoji čitav niz tema oko kojih se kategorički ne slažu, što ih ne sprečava da nastave da komuniciraju“, naglasio je Peskov.

Podsetimo, francuski predsednik Emanuel Makron ranije je saopštio da se Evropa suočava sa „novom vrstom svetskog rata“ povezanog sa vakcinacijom, a do toga je došlo, između ostalog, i zbog težnje Rusije i Kine da „izvrše uticaj pomoću vakcina“.

„Svetski rat“ za vakcine bio je i tema emisije „Novi Sputnjik poredak“:

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala