Duci rutinski, Nina se vratila „iz mrtvih“ i napravila veliko iznenađenje /video/

© AP Photo / Rick RycroftSrpska teniserka Nina Stojanović na Australijan openu
Srpska teniserka Nina Stojanović na Australijan openu - Sputnik Srbija, 1920, 26.03.2021
Pratite nas
Dušan Lajović i Nina Stojanović, srpski teniser i teniserka, pobedama nad Esrnestom Eskobedom i Julijem Putincevom plasirali su se u treće kolo Mastersa u Majamiju

Lajović, 26. teniser sveta, bez problema, u dva seta (6:2, 6:3) pobedio je domaćeg takmičara i u narednom kolu igraće protiv boljeg iz susreta Frensis TijafoDanijel Evans.

Srpski teniser opravdao je ulogu favorita, a za trijumf mu je bilo potrebno svega 74 minuta.

U prvom setu Lajović je odmah nametnuo svoj ritam i već u trećem gemu napravio je brejk. Brzo je potvrdio stečenu prednost, a potom je do kraja seta još jednom oduzeo servis Amerikancu.

Tokom osmog gema imao je problem da završi posao u prvom setu, Eskobedo je propustio šansu da vrati jedan brejk prednosti, te je Lajović rezltatom 6:2 došao do 1-0.

Situacija se nije menjala ni u drugom setu. Lajović je dominirao, Eskobedo nije imao nikakve šanse, ponovo je imao dva brejka prednosti i prilično rutinski plasirao se u treće kolo.

U ženskom delu žreba Nina Stojanović napravila je iznenađenje pobedivši 28. teniserku sveta – Putincevu. Viđen je dramatičan meč, a srpska igračica je posle skoro tri sata igre slavila – 5:7, 7:5, 6:2.

Nina je prva došla do brejka u prvom setu, ali kazahstanska teniserka se vratila i preokrenula rezultat prvog seta. Stojanovićeva je imala 5:3, a set je izgubila 7:5.

Na sreću ovo nije uspelo da je poremeti, tokom drugog perioda igre viđen je festival brejkova. Čak sedam takvih servis gemova smo videli, a na našu sreću Nina je napravila četiri.

Srpska teniserka uspela je da se vrati iz ambisa, pošto je u drugom setu gubila 5:2, bila je ivici da ispadne, ali je dobila pet gemova zaredom i drugi set dobila 7:5.

Tamo je na terenu postojala sama Stojanovićeva. Dominirala, Putinceva nije uspela da parira, te je srpska igračica treći set dobila 6:2.

Nina Stojanović u trećem kolu igraće protiv višestruke Grend slem šampionke – Naomi Osake.

Srbija dobija još jedan veliki teniski turnir

Kecmanović furioznom završnicom do drugog kola Majamija

Dorćol i Beograd pre Barselone i novca – zbog Novaka

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala