Amerikanac predviđa – Novak će 2023. godine ostvariti i drugi veliki cilj

© AP Photo / Andy BrownbillNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 26.03.2021
Pratite nas
Novak Đoković će 2023. godine postati teniser sa najviše osvojenih Grend slem titula, predviđa američki sportski novinar i istoričar Stiv Flik.

On je pokušao da izvede projekciju budućnosti svetskog tenisa i u njoj je označio da bi Novak mogao da završi karijeru sa 23 trofeja na najvećim turnirima.

„Veseli se, srpski rode“ – Novak ponovo pokazao patriotizam /video/

Flik je naveo da je Rafael Nadal, trenutno rekorder zajedno sa Rodžerom Federerom sa 20 titula, veliki favorit da doda još jedan na predstojećem Rolan Garosu.

„Nadal bi time prvi put prestigao Federera i ostavio bi Novaka na tri titule razmaka. Đoković je mnogo radio na tome da dostigne rivale i sigurno će morati da osvoji ili Vimbldon ili Ju-es open kako bi ostao u trci“, navodi Flik.

Kako ističe, to je težak, ali ne i nedostižan zadatak za Đokovića.

„Osvojio je pet Vimbldona, poslednje 2018. i 2019. godine, ali u Americi nije iskoristio svoje šanse jer je izgubio pet od osam finala. Mislim da će Novak pobediti ove godine na Vimbldonu i stići na korak od Federera“.

Flik dodaje i da će Nadal u 2022. ući sa 21 trofejem, Novaku predviđa broj 19, te apostrofira da će sledeća godina biti ključna za oba tenisera.

„Verujem da Novak ima velike šanse da osvoji deseti trofej u Australiji i da napadne Vimbldon i Ju-es open. Predviđam da će osvojiti bar dva Grend slem trofeja, ali je pitanje da li će Nadal pobediti na Rolan Garosu. Ako to uradi, u 2023. godinu će ući sa 23, a Novak će imati 21“.

Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2021
„Novak jednostavno nervira“ – nisu svesni, tek će ih nervirati...

Zaključak sledi...

„U 2023. godini Nadal će imati 37, Novak 36 godina, verujem da će Španac tada izgubiti Rolan Garos, a da će Novak ponovo imati velike šanse na bar dva turnira. S tim u vezi, Đoković će stići do 23 titule, a Nadal će ostati na 22“, naveo je Flik.

Podsetimo, Đoković je sebi u prethodnom periodu postavio dva cilja, jedan je ostvario, 8. marta je postao igrač sa najviše nedelja provedenih na prvom mestu ATP liste, a drugi je u vezi sa najvećim brojem titula na Grend slem turnirima.

Posle pobede u Australiji u februaru ove godine stigao je do 18, a o tome je nedavno za Sputnjik sport govorio njegov otac Srđan Đoković.

► „Veseli se, srpski rode“ – Novak ponovo pokazao patriotizam /video/

► Francuskinja uputila poruku Britancima usred Londona: „Novak je najbolji“ /video/

► Novak se obratio na proslavi u Beogradu: Kidam živce i vama i sebi, ali tako je slađe /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala