Zaharova: Kanada dovela odnose sa Rusijom do istorijskog minimuma

© Foto : Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaPortparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 25.03.2021
Pratite nas
Kanadska vladajuća elita je dovela bilateralne odnose sa Moskvom do istorijskog minimuma, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova povodom antiruskih sankcija koje je uvela Otava.
„Odluka zvanične Otave da uvede antiruske sankcije, sledeći sopstvene rusofobne instinkte uz izmišljeni razlog 'gonjenja Alekseja Navaljnog i opozicije u Rusiji' nije iznenađujuća. Kanadska vladajuća elita je već dovela naše bilateralne odnose do istorijskog minimuma zbog besmislene i kontraproduktivne konfrontacije sa Rusijom u korist geopolitičkih ambicija Vašingtona“, rekla je Zaharova.

Portparolka je istakla da će odgovor na sankcije biti žestok i da će uslediti u bliskoj budućnosti. To je rekao prethodno i portparol Kremlja Dmitrij Peskov, ističući da zvanična Moskva smatra nezakonitim sankcije koje je Kanada uvela protiv Rusije i da neće ostaviti bez odgovora taj postupak.

Podsetimo, ranije je kanadski ministar inostranih poslova Mark Garno izjavio da je vlada Kanade uvela sankcije protiv devet ruskih zvaničnika zbog situacije sa ruskim opozicionarom Aleksejem Navaljnim.

Početkom marta, Evropska unija uvela je sankcije u okviru novog globalnog režima zbog kršenja ljudskih prava četvorici državljana Rusije zbog hapšenja Alekseja Navaljnog. Nakon EU i Sjedinjene Američke Države su najavile uvođenje sankcija Rusiji. Na spisku sankcija nalazi se 14 organizacija sa formulacijom „za proizvodnju biološkog i hemijskog oružja“. Osim toga, američke sankcije usmerene su na konkretna lica i organizacije, a uključivaće i ograničenja na izvoz i vize.

Portparol ruskog predsednika istakao je da nove sankcije EU i SAD protiv Rusije znatno štete ionako žalosnim odnosima. On je primetio da je Kremlj uveren da politika sankcija protiv Rusije ne postiže svoj cilj.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala