Vučić: Bez ispunjenja obaveza, Kurti može samo da mašta o glupostima koje izgovara

© Tanjug / ZORAN ZESTICAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 25.03.2021
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je zadovoljan reakcijom EU na izjave premijera privremenih institucija u Prištini Aljbina Kurtija o principima vođenja dijaloga sa Beogradom.

Vučić je pri tom primetio i da je Unija morala da reaguje, jer u suprotnom, kako kaže, dijalog, ako Kurti zaista misli sve što je rekao, ne bi imao smisla,

"Čekaćemo još malo, da vidimo da li će čovek malo da se upodobi, da razume šta su obaveze Prištine. Ako to ne bude hteo, takođe, hvala. Mi ćemo biti spremni za dijalog, a on ako hoće - hoće, ako neće - ne mora", rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara.

Vučić je poručio da Priština svoje obaveze mora da ispuni.

"Bez ispunjenja obaveza, može samo da mašta o glupostima koje izgovara", rekao je Vučić.

Kurti je prethodno izjavio je da bi dijalog sa Beogradom trebalo da se zasniva na četiri principa od kojih je kao prvi naveo priznanje nezavisnosti tzv. Kosova, ali je odbacio razgovor o Zajednici srpskih opština.

Kao ostale principe Kurti je naveo da Beograd treba da prizna navodne zločine na Kosovu, da se dijalog zasniva na "jednakosti obe strane" i da korist od dijaloga imaju građani, a ne političari.

Nemačka kancelarka Angela Merkel poručila je Kurtiju da i dijalog sa Beogradom zahteva njegovu pažnju.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala