Denver je napravio „posao veka“ sa Nikolom, da li će i Čikago?

© AFP 2023 / HARRY AARONNikola Vučević i Nikola Jokić
Nikola Vučević i Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 25.03.2021
Pratite nas
Crnogorski centar Nikola Vučević u narednom periodu nosiće dres Čikago Bulsa, zbog čoveka koji je pre nekoliko godina verovao u Nikolu Jokića.

Poslednjeg dana prelaznog roka NBA sezone 2020/21, Vučević je napustio Orlando Medžik i prešao u redove Čikaga.

Uz tridesetogodišnjeg Crnogorca ekipu je napustio i Al-Faruk Aminu, a na drugu stranu su otišla dva pika prve runde, Vendel Karter junior i Oto Porter junior.

Ovaj trejd za Orlando znači odlazak u potpunu reizgradnju ekipe, dok Čikago ozbiljno napada plej-of ove sezone, ali i razmišlja o budućnosti za naredne.

Za ceo posao odgovoran je Arturas Karnišovas, bivši litvanski košarkaš koji je trenutno na mestu predsednika košarkaških operacija Čikaga, a koji je donedavno bio generalni menadžer Denver Nagetsa.

Upravo je Karnišovas bio taj koji je sa 41. mesta izabrao Nikolu Jokića na NBA draftu 2014. godine – i napravio posao veka – sada pokušava da napravi još jedan.

Karnišovas sada sreću traži sa još jednim Nikolom koji dolazi sa Balkana i igra na poziciji centra.

Vučević ove sezone igra fenomenalno i prosečno beleži 24,5 poena, 11,8 skokova, 3,8 asistencija i jednu ukradenu loptu po utakmici, uz 48 odsto šuta iz igre.

Da stvar bude još bolja po Karnišovasa i Bulse, Vučević ima i više nego pristojan ugovor za igrača svog kalibra, pošto će Crnogorac u naredne dve sezone zaraditi 24, odnosno 22 miliona dolara.

Mario Nakić - Sputnik Srbija, 1920, 25.03.2021
Srbija mu je bliža od Hrvatske – i podsetio je na heroje odbrane od NATO agresije

Stručnjaci pričaju da Čikago još nije završio poslovanje poslednjeg dana prelaznog roka, pa bi ekipa koja se zasniva na Vučeviću i Zeku Lavinu mogla da postane još jača.

Paket koji su poslali u Orlando ne bi trebalo da im napravi problem u budućnosti, s obzirom da se Karter može smatrati tehnološkim viškom na poziciji centra, da Porter je praktično bliži tome da završi karijeru nego da odigra punu sezonu i da pikovi prve runde ne bi trebalo da budu preterano visoki, ukoliko Čikago igrom opravda visoke ambicije.

Karnišovas je zainteresovan za plejmejkera Nju Orleansa Lonza Bola, pokušava da trejduje krilnog centra Laurija Markanena, a sudbina bi trebalo da je sigurna Patriku Vilijamsu i Kobiju Vajtu, zvezdama u usponu.

Jokiću u pomoć stiže „najsmešniji“ igrač NBA lige – sa tri šampionska prstena! /video/

Jokić kolegama očitao lekciju iz „lepog ponašanja“ /video/

„Ušao bih u NATO, ali za 20.000 godina“ /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala