Minsk: Tokom demonstracija privedeno 200 ljudi, ruski dopisnik i fotograf pušteni /video/

© Sputnik / Viktor TolochkoHapšenja tokom protesta u Minsku
Hapšenja tokom protesta u Minsku - Sputnik Srbija, 1920, 25.03.2021
Pratite nas
U Minsku su održane nove demonstracije opozicije. Protesti nisu bili odobreni a Ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da je privedeno 200 ljudi. Među privedenima su bili i ruski dopisnik i fotograf. Oni su, u međuvremenu, pušteni.

Prema navodima izveštača sa lica mesta, manje grupe ljudi su tokom popodneva išle centrom beloruske prestonice podignutih ruku i pokazujući simbol „pobede“. Vozači koji su prolazili automobilima su im uzvraćali. Pripadnici policije su već tada počeli da privode učesnike protesta.

Nešto kasnije je naš izveštač preneo da je među privedenima i dopisnik „Komersanta“ Kiril Krivošejev, a Belorusko udruženje novinara saopštilo je da je priveden i jedan fotograf lista „Izvestija“. 

Ranije danas specijalna tehnika i naoružani pripadnici policije raspoređeni su ispred Palate nezavisnosti – rezidencije beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka.

Prethodno je opozicija najavila održavanje masovnih protesta u gradovima Belorusije.

Masovni protesti opozicije počeli su u Belorusiji 9. avgusta, nakon predsedničkih izbora. Prema podacima Centralne izborne komisije, na izborima je pobedio aktuelni predsednik Aleksandar Lukašenko sa 80,1 odsto osvojenih glasova. 

Opozicija nije priznala rezultate izbora i smatra da je pobedila Svetlana Tihanovska. Osim toga, održavaju se i mitinzi pristalica Lukašenka, čija je inauguracija održana 23. septembra.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala