Od Čukotke do Sahalina: Raketni sistemi i migovi štite istočne ruske granice

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaMinistar odbrane Rusije Sergej Šojgu
Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu - Sputnik Srbija, 1920, 25.03.2021
Pratite nas
Protivavionski raketni sistemi na Kurilskim ostrvima i na Sahalinu, kao i avioni-presretači MiG-31BM na Čukotki pružili su pouzdanu zaštitu ruskih granica na Dalekom istoku od Čukotskog do Japanskog mora, rekao je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu.
„Od 1. decembra 2020. godine na ostrvima Kurilskog arhipelaga stupile su na borbeno dežurstvo protivavionske raketne jedinice na savremenim sistemima S-300V4, na ostrvu Sahalin – na sistemima S-400, a na Čukotki – lovci-presretači MiG-31BM. U suštini to je pružilo pouzdanu zaštitu za naše dalekoistočne granice – od Čukotskog do Japanskog mora“, saopštio je Šojgu na kolegijumu Ministarstva.

Prema njegovim rečima, sistem protivvazduhoplovne odbrane Istočnog vojnog okruga dodatno je unapređen.

„U okviru Državnog programa naoružanja nastavlja se naoružavanje vojske tog okruga. Prošle godine su dobili više od 900 jedinica savremene i modernizovane tehnike, uključujući avione Su-35S, MiG-31BM, protivavionske raketne sisteme S-400, oklopna vozila BTR-82AM, radare, inženjerijsku tehniku i komunikaciona sredstva“, dodao je ruski ministar.

Takođe je naglasio da je u 2020. godini značajno povećana efikasnost aktivnosti operativne i borbene obuke u poređenju sa 2019. godinom. Šojgu je objasnio da je to rezultat aktivne primene iskustva u savremenim oružanim sukobima, kao i naprednih metoda organizovanja i održavanja nastave, obuke i vojnih vežbi.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala