Novakov „Sančo Pansa“ uputio psovke prvom čoveku tenisa: „Vrištao je na mene!“ /video/

© AFP 2023 / GLYN KIRKNovak Đoković i Vasek Pospišil
Novak Đoković i Vasek Pospišil - Sputnik Srbija, 1920, 25.03.2021
Pratite nas
Vasek Pospišil, kanadski teniser i prvi saradnik Novaka Đokovića u nezavisnom udruženju tenisera (PTPA) izrekao je žestoke kritike i uvrede na račun Andree Gaudencija, predsednika ATP, krovne teniske organizacije.
Novak Đoković i Aleksandar Zverev - Sputnik Srbija, 1920, 24.03.2021
Zverev je preuzeo megafon od Đokovića: Sramota!

Pospišil je tokom meča sa američkim teniserom Mekenzijem Mekdonaldom imao primedbe na ponašanje glavnog arbitra, ali su se potom stvari otrgle kontroli.

Prvi set duela na kontroverznom turniru u Majamiju Pospišil je izgubio pošto mu je oduzet poen jer nije mogao da se smiri i konstantno je dobacivao sudiji Arnou Gabasu, uz pretnju da će tužiti ATP ukoliko bude diskvalifikovan.

Po završetku seta je seo na klupu i gotovo da je doživeo nervni slom.

„Šta se ovo dešava? Juče je predsednik ATP je*eno vrištao na mene celih sat i po vremena na sastanku jer sam ja pokušao da ujedinim igrače. Sat i po vremena! Prvi čovek ATP! Oterajte ga odavde!“, naveo je Pospišil.

Arbitar je mogao samo da kaže da on nema nikakve veze sa tim i da to nije stvar koju treba rešavati na terenu, tokom meča.

Ipak, Pospišil je nastavio duel, ali je doživeo poraz u prvom kolu rezultatom 2:1 u setovima, da bi se nedugo zatim izvinio za svoje ponašanje.

„Želim da se izvinim, nisam poštovao igru koju volim i zbog toga mi je iskreno žao, ali sam bio duboko iznerviran posle sastanka između igrača i predstavnika ATP organizacije. Nisam shvatio koliko su me te emocije obuzele kada sam ušao na teren. Žao mi je zbog ponašanja i reči koje sam koristio“, istakao je Pospišil.

Obim emotivnog sloma koji je Kanađanin doživeo posle sastanka dovoljno govori o teškoćama sa kojima se igrači suočavaju u Majamiju.

O svemu je nedavno govorio i nemački teniser Aleksander Zverev, čime je praktično preuzeo ulogu glasnogovornika igrača od Novaka Đokovića, koji je odlučio da preskoči turnir u Majamiju zbog okolnosti.

„ATP ima jedini fokus da održi svoje finansije u redu. Samo ih novac zanima, mišljenje igrača ih ne zanima, nije prioritet. To je sramota, ATP treba da bude tu za igrače. Ovde u Majamiju smo u tom mehuru, kao u Roterdamu nedavno. Nemamo kontakt sa spoljnim svetom“, rekao je Zverev.

Takva izjava ne ukazuje na to da je ATP na putu da postigne dogovor sa igračima, naročito onima koji su odlučili da podignu glas, a sve posle inicijative Đokovića i Pospišila za stvaranje nezavisnog udruženja.

PTPA je oformljena prošle godine, pošto su dotadašnji predsednik Saveta igrača ATP i njegov zamenik, Đoković i Pospišil, odlučili da istupe iz tog tela i da pokušaju da novom, nezavisnom organizacijom utiču na ATP da obezbedi bolje uslove za igrače, naročito one koji imaju manja osnovna primanja i niži rang na ATP listi.

O Novakovim „donkihotovskim“ naporima da poboljša položaj kolega i pomogne im, za Sputnjik sport je nedavno govorio njegov otac Srđan Đoković.

► Naučio je od Medvedeva – prišao je Đokoviću i dobio odgovor koji će pamtiti celog života

► Đoković o NATO bombardovanju: Ne zaboravi nikad!

► Nisu hteli da slušaju Novaka, a sada je Šapovalov objasnio šta ih čeka

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala