Vrh ruske države odlučuje: Neizvesno kada će se ruski ambasador vratiti u Vašington

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaAmbasador Rusije u Vašingtonu Anatolij Antonov
Ambasador Rusije u Vašingtonu Anatolij Antonov - Sputnik Srbija, 1920, 25.03.2021
Pratite nas
Moskva i Vašington moraju da se bore protiv zajedničkih izazova, za svađu nema vremena, rekao je novinarima ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov.
„Vidim samo jedno: sve kolege su veoma zabrinute za sudbinu rusko-američkih odnosa, uzimajući u obzir da dve velike sile, stalne članice SB UN koje snose odgovornost za međunarodne mere bezbednosti, nemaju vremena za svađu. Treba raditi konkretne stvari, boriti se protiv zajedničkih izazova i pretnji, kojih, na žalost, ima veoma mnogo“, rekao je Antonov.

Po njegovim rečima, Moskva nije zainteresovana za potpuni prekid rusko-američkih odnosa.

„Pozvali su me kako bismo videli šta se može uraditi da se naši odnosi ne survaju u provaliju. Takva situacija nije u našem interesu“, rekao je diplomata.

Što se tiče njegovog povratka u Vašington, on je saopštio da to pitanje rešava rukovodstvo Rusije.

„Kako odredi rukovodstvo. Ja ne odlučujem. Nisam došao na odmor. Pozvali su me da napravimo analizu, da razgovaramo o budućnosti“, naglasio je Antonov.

Na sastanku u Državnoj dumi napravljena je analiza rusko-američkih odnosa, sve ideje će biti uzete u obzir, rekao je ambasador.

Podsetimo, američki predsednik Džozef Bajden izjavio je prošle nedelje da će rusko rukovodstvo morati da „plati cenu“ zbog pokušaja mešanja u američke izbore, koje se pripisuje Moskvi. Osim toga, šef Bele kuće potvrdno je odgovorio na pitanje da li Putina smatra „ubicom“.

Ceo odgovor ruskog predsednika Vladimira Putina američkom kolegi možete pogledati u video-prilogu:

A zbog čega Bajdenova izjava ne samo da nije poremetila Putina, već ga je dodatno učvrstila na mestu lidera ruskog naroda pred predstojeće izbore za Državnu dumu saznajte u autorskoj emisiji glavne urednice srpske redakcije Sputnjika Ljubinke Milinčić – „Moj pogled na Rusiju“:

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala