Navaljni se žali na postupanje prema njemu u zatvoru

© Sputnik / Pavel Bednяkov / Uđi u bazu fotografijaRuski bloger Aleksej Navaljni tokom suđenja
Ruski bloger Aleksej Navaljni tokom suđenja - Sputnik Srbija, 1920, 25.03.2021
Pratite nas
Ruski opozicionar Aleksej Navaljni, koji služi kaznu u jednoj od ustanova Federalne kazneno-popravne službe (UFSIN) u Vladimirskoj oblasti, traži da mu se omogući poseta izabranog lekara zbog bolova koje trpi u leđima i nozi, i takođe navodi da mu čuvari ometaju san.

On je preko svojih advokata na sajtu objavio dva saopštenja. Jedno se tiče dozvole da ga poseti njegov lekar a u drugom se žali na to čuvari tokom noći dolaze do prostorije u kojoj spava i ometaju mu san.

Istovremeno, kako kaže, sam je dobio prigovor zbog toga što je, kako je naveo, „ustao deset minuta pre predviđenog vremena, narušivši tako osmočasovni san i dnevni poredak“.

Opozicionar traži da se sprovede kontrola i da se nezakonitim proglase postupci čuvara i administracije ispoljeni kroz narušavanje sna.

Njegov advokat Olga Mihajlova je rekla da Navaljni ima zdravstvene probleme. Prema njenim rečima, Navaljni je bio prebačen u civilnu bolnicu ali posle pregleda dijagnoza nije saopštena kao ni način lečenja.

„Po mom mišljenju, njegovo stanje je prilično loše, trpi jak bol“, rekla je Mihajlova dodajući da zatvorske vlasti ne puštaju kod Navaljnog njegovog lekara i da mu za ublažavanje bolova daju ibuprofen.

Pres služba lokalnog UFSIN je ranije saopštila je njegovo zdravstveno stanje zadovoljavajuće što potvrđuju rezultati analiza.

Podsetimo, Simonovski sud u Moskvi doneo je odluku da se Navaljnom ukine uslovna kazna u slučaju „Iv Roše“ i zameni kaznom od 3,5 godine zatvora.

Ubrzo nakon toga, vodeće zapadne zemlje apelovale su na ruske vlasti da oslobode opozicionara.

Inače, Navaljni ima dve uslovne osude. Prva je u slučaju „Kirovles“ vezana za proneveru više od 16 miliona rubalja, a druga, u slučaju „Iv Roše“, za krađu od preko 30 miliona rubalja.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala