Na „Beogradskom sajmu“ sprečena prevara u vezi sa vakcinacijom

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICMedicinsko osoblje na Beogradskom sajmu na punktu za vakcinaciju
Medicinsko osoblje na Beogradskom sajmu na punktu za vakcinaciju - Sputnik Srbija, 1920, 25.03.2021
Pratite nas
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu sprečili su danas da se izda lažna potvrda o vakcinaciji protiv virusa kovid 19.

Odredili su zadržavanje do 48 sati osumnjičenom M. P. (1989), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo falsifikovanje isprave.

Sumnja se da je on, kao volonter angažovan za unos podataka o vakcinaciji u hali „Beogradskog sajma“, unosio podatke o vakcinaciji i revakcinaciji građana bez njihovog prisustva, prenosi B92.

Policija je prilikom pretresa kod osumnjičenog pronašla dve falsifikovane potvrde o vakcinaciji za lica koja nisu bila prisutna.

Pokušaj malverzacije sa potvrdama o vakcinaciji sprečen je na osnovu informacionog sistema za vakcinaciju, koji omogućava da se otkrije ovakav slučaj zloupotrebe.

Policija će protiv osumnjičenog podneti i krivičnu prijavu zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, jer je prilikom pretresa u njegovom stanu pronađen revolver.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će uz krivične prijave biti priveden nadležnom tužilaštvu.

„Nemojte to da radite“

Dva volontera koja su radila na punktu za masovnu vakcinaciju na „Beogradskom sajmu“ privedena su danas jer su građane koji se nisu vakcinisali ubacivali u sistem kako bi dobili potvrdu da jesu vakcinisani, rekla je večeras premijerka Ana Brnabić.

Brnabićeva je kazala da je volonterima određeno zadržavanje od 48 sati, navodeći da je jedna osoba već dala izjavu, a druga se nalazi u policijskoj stanici.

Poručila je da je reč o ozbiljnom krivičnom delu, kao i da takve mahinacije nisu moguće jer Srbija ima savršen informacioni sistem.

„Nemojte to da radite. Ovo nije ta Srbija gde su takve mahinacije moguće“, rekla je premijerka i pozvala građane da iskoriste to što Srbija ima četiri vakcine i da se vakcinišu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala