Kako je Mesi rešio problem sa povraćanjem

© AP Photo / Miguel MorenattiLionel Mesi
Lionel Mesi - Sputnik Srbija, 1920, 25.03.2021
Pratite nas
Lionel Mesi, fudbaler Barselone, pre nekoliko godina borio se sa problemom napada povraćanja pred svaki izlazak na teren. Sada je otkriveno kako je Argentinac uspeo da prevaziđe ovu tešku etapu u svojoj karijeri.

Mesi je pretrpeo niz povreda tokom svoje karijere, a često se na utakmicama moglo videti i kako povraća. 

Spekulisalo se da je u pitanju veliki stres koji je trpeo na terenu, ali se ispostavilo da je u pitanju reakcija tela na određene vrste hrane. 

Mesi je zbog ovog problema konsultovao italijanskog doktora Đulijana Posera koji mu je savetovao redukcije u ishrani, što je urodilo plodom.

Iz njegove ishrane tada su izbačeni alkohol, brašno, crveno meso, gazirana pića, rafinirane žitarice, a srećom po Argentinca, ohrabren je u konzumaciji mate čaja, koji obezbeđuje energiju sličnu kafi, ali sa manje kofeina i više hranljivih materija.

„Povrće, sezonsko voće i dobra mineralna voda osnovno su gorivo za naše mišiće“, rekao je Poser dodajući da je neophodan smanjeni unos prerađene hrane ili hrane zagađene pesticidima, herbicidima, antibioticima i lekovima.

Poser je takođe savetovao Mesija da radi na svom mentalnom zdravlju, kao i da počne da konzumira Bahove kapi.

Inače, napadač Barselone nije jedini igrač kog je Poser savetovao, on je takođe sarađivao sa Gonzalom Igvainom i Paulom Dibalom.

Dosije „Kokeza“: Dobio je fotelju, a pričalo se da želi i dres Srbije

Crnogorca oterali iz kluba jer je odbio „Astra zeneku“: „Ucenjivali su nas“

Mamić je „iz zatvora“ izazvao haos u Londonu

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala