Jokić dobio dva pojačanja u pohodu na titulu!

© AFP 2023 / TODD KIRKLANDDžaval Megi
Džaval Megi - Sputnik Srbija, 1920, 25.03.2021
Pratite nas
Nikola Jokić će konačno dobiti podršku na centarskoj poziciji pošto u Denver Nagetse stiže Džavejl Mekgi, dok na poziciju krilnog centra dolazi Eron Gordon.
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 25.03.2021
Jokić kolegama očitao lekciju iz „lepog ponašanja“ /video/

Mekgi, momak koji je javnosti poznatiji kao akter bizarnih situacija na terenu nego po svom košarkaškom umeću, će ipak imati veliku vrednost za ekipu iz Kolorada, s obzirom na to da je Jokić praktično jedini centar u timu.

Sa Mekgijem, koji je prethodni deo sezone proveo u ekipi Klivlend Kavalirsa, Denver će dobiti igrača više u rotaciji, što će značiti i manju razliku između rezultata ekipe u momentima kada Jokić nije na parketu.

U suprotnom smeru će doskorašnji član Nagetsa koji nije opravdao očekivanja Ajzea Hertenštajn, uz dva pika narednih draftova.  U pitanju su nezaštićeni pik druge runde 2027. i zaštićeni pik druge runde druge runde 2023. godine.

Mekgi ima 33 godine, a u NBA je od 2008. godine kada su ga Vašington Vizardsi izabrali kao 18. pika na draftu.

On je u prestonici proveo četiri godine, potom je tri sezone nosio dres Denvera, da bi potom zaigrao za Dalas, Golden Stejt i Los Anđeles Lejkerse.

Sa timom Voriorsa je osvojio dva šampionska prstena, a prošle godine je bio deo šampionskog tima Lejkersa.

​Nešto više od sat vremena nakon dolaska Mekgija, američki mediji objavili su informaciju da je Denver dogovorio i dolazak Erona Gordona, dosadašnjeg krilnog centra Orlando Medžika.

U zamenu za dvadesetpetogodišnjeg Gordona, put Orlanda krenuće bek Geri Heris, mlada zvezda Ar Džej Hempton i pik prve runde.

To znači da je Orlando poslednjeg dana prelaznog roka ove sezone trejdovao tri najbolja igrača ekipe, odnosno, pored Gordona, Nikolu Vučevića u Čikago i Evana Furnijea u Boston za dva pika druge runde.

► Jokić kolegama očitao lekciju iz „lepog ponašanja“ /video/

► Američki mediji nastavili da nipodaštavaju Nikolu Jokića /video/

► Jokićeva borba protiv nepravde; „Presmešno i nenormalno“

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala