Incidenti na Cetinju: Okupljeni vređali premijera i poslanike, bacali flaše /video/

© Foto : Youtube/Standard/PrintscreenProtest na Cetinju tokom posebne sednice crnogorske Skupštine
Protest na Cetinju tokom posebne sednice crnogorske Skupštine - Sputnik Srbija, 1920, 25.03.2021
Pratite nas
Nekoliko incidenata zabeleženo je na Cetinju, gde se održava posebna sednica Skupštine Crne Gore. Ispred Skupštine Prestonice, okupljeni su vređali premijera Zdravka Krivokapića, poslanike, a bacali su i flaše.

Policija je blokirala Cetinje uoči sednice, a oko zgrade gde premijer odgovara na pitanja poslanika, postavljene su i zaštitne ograde.

Na Studentskom trgu okupio se jedan broj građana koji žele da poruče kako članovi nove crnogorske vlade nisu dobrodošli na Cetinju.

Kako su preneli crnogorski mediji, okupljeni su vređali premijera Zdravka Krivokapića, ali i poslanike vladajuće koalicije i opozicije. Sa druge strane, pojedini poslanici opozicione DPS dobili su ovacije.

Izvređani su i poslanici Marko Milačić, Ivan Brajović i poslanici SD, pojedinim poslanicima DPS vikano je „lopovi, lopovi“, a bacane su i flaše.

Sa druge strane, aplauze su pobrali Nikola Janović (DPS) i Draginja Vuksanović (SDP)

Okupljeni su skandirali i ime Slavka Perovića, bivšeg lidera Liberalnog saveza, te „Nije naša vlada“.

I na samoj sednici dogodio se incident, kada je poslanik Liberalne partije Andrija Popović bacio poslovnik u pravcu poslanika Socijaldemokrata i zakačio lidera te partije Ivana Brajovića.

Nakon toga mu je predsednik Skupštine Aleksa Bečić izrekao meru udaljenja sa sednice, a Popović je rekao da će morati da ga iznesu, zbog čega je određena pauza.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala