Glumci potpisali peticiju, Lečić privremeno udaljen iz predstave posle optužbi za silovanje /video/

© Foto : Youtube/Beogradsko Dramsko Pozorište/PrintscreenBranislav Lečić u predstavi "Kad su cvetale tikve" Beogradskog dramskog pozorišta
Branislav Lečić u predstavi Kad su cvetale tikve Beogradskog dramskog pozorišta - Sputnik Srbija, 1920, 25.03.2021
Pratite nas
Glumac Branislav Lečić objavio je na svojim profilima na društvenim mrežama da je privremeno udaljen iz predstave „Kad su cvetale tikve“ Beogradskog dramskog pozorišta, jer je 17 glumaca te kuće potpisalo peticiju sa takvim zahtevom posle optužbi da je Lečić silovao glumicu Danijelu Štajnfeld.

„Dragi Leko, Jug je pokušao da te dobije verovatno si u gužvi. Imamo jednu nezgodnu situaciju jer je danas na inicijativu dela glumačkog ansambla, njih 17 potpisalo peticiju da ne žele da igraš u „Tikvama“ dok se situacija ne smiri. Njih 14 je bilo uzdržano. Žao nam je zbog svega, u dogovoru i sa Skerlom, alterniraćemo te do daljnjeg. Možeš se čuti sa Jugom kad budeš u prilici. Beogradsko dramsko pozorište“, stoji u poruci koja je prosleđena Lečiću, a on je objavio na društvenim mrežama.

Lečić je objavio i svoj odgovor na tu poruku.

„Sa onima koji sude o ljudima i ovakvim događanjima i optužbama, preko medija bez prava na moj glas i moju istinu, nikada više nemam šta da tražim! Zaboravite na našu saradnju, i poručite tim glumcima da me ni takvi ljudi ni takvi glumci uopšte ne zanimaju. Oni bez obzira na godine ne znaju ni šta je pravo, a ni pravda. Nek me izbegavaju u širokom luku! Istina će pobediti!! Dragi Leka odgovara na poruku Beogradskog dramskog pozorišta“, napisao je glumac.

Glumica Danijela Štajnfeld optužila je Lečića da ju je silovao 2012. godine.

On je zbog toga, po nalogu tužilaštva, pozvan na saslušanje u policiji.

Lečić je ranije rekao kako je spreman da se odazove pozivu tužilaštva, negirajući optužbe za silovanje.

Pročitajte još:

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala