Egzistencija Ukrajine ugrožena ako Kijev nastavi da se „poigrava“ s Moskvom?

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaKijev
Kijev - Sputnik Srbija, 1920, 25.03.2021
Pratite nas
Sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine Aleksej Danilov upozorio je da bi Ukrajina mogla da prestane da postoji u slučaju da nastavi da se „poigrava“ s Rusijom.
„Možemo da prestanemo da postojimo ako i dalje nastavimo da se igramo sa Ruskom Federacijom“, izjavio je Danilov u intervjuu za radio „Novo vreme“.

Prema njegovom mišljenju, Rusija nije zainteresovana za postojanje Ukrajine. Takođe smatra da ruski lider Vladimir Putin nije zainteresovan za to da ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski postane uspešan lider.

Pripadnici ukrajinskih snaga stoje pored tenka na obali Azovskog mora u Mariupolju - Sputnik Srbija, 1920, 15.03.2021
Ukrajinski mediji modelirali scenario rata Moskve i Kijeva

Odnosi Moskve i Kijeva pogoršali su se zbog situacije u Donbasu. Ukrajinske vlasti su više puta optuživale Moskvu za mešanje u unutrašnje stvari zemlje. U januaru 2015. godine Vrhovna rada usvojila je izjavu u kojoj se Rusija naziva „zemljom agresorom“.

Moskva negira optužbe ukrajinske strane i naziva ih neprihvatljivim. Rusija je više puta isticala da nije strana u unutrašnjem ukrajinskom sukobu i da je zainteresovana da Kijev prevaziđe političku i ekonomsku krizu.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala