Beograd u bojama grčke zastave /foto/

Pratite nas
Grčka je danas obeležila svoj veliki nacionalni praznik — Dan nezavisnosti, a tim povodom Beograd je osvetlio najznačajnije simbole bojama grčke zastave. Prvi put, iako je rekonstruisana pre 11 godina, zasijala je i Kula Nebojša.

„Za nas koji smo prijatelji Grčke ovo je i naš praznik, praznik naših prijatelja, koji po tradiciji i mi proslavljamo“, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić koji je u društvu ambasadora Grčke Jorgosa Dijakofotakisa obišao kulu Nebojša, izgrađenu pre više od pet vekova.

Vesić je rekao da je posebno ponosan na to što je kula večeras, iako rekonstruisana 2010. godine, osvetljena i okićena sprskim i grčkim zastavama.

Slavimo grčki nacionalni praznik i znamo da imamo prijatelje svuda u Grčkoj, rekao je Vesić i dodao da kao što su za sve nas Atina, Solun... naši gradovi, naši prijatelji Grci znaju da je Beograd njihov grad.

Ambasador je izrazio zadovoljstvo što značajan dan za sve Grke proslavlja u bratskoj zemlji.

„Slavimo 200 godina od grčkog ustanka, i u jednoj zemlji sa kojom smo vezani na mnogo načina“, rekao je grčki ambasador i zahvalio Vladi Srbije, celom srpskom narodu koji sa Grcima zajedno slavi i raduje se.

Dodao je da želi da zahvali i srpskom patrijarhu Porfiriju koji ih je danas primio u Patrijaršiji, kao i Vesiću i Radojičiću što su grad osvetili grčkim nacionalnim bojama, preneo je Tanjug.

U znak velikog praznika prijateljske i bratske Grčke večeras su plavom i belom bojom — bojama grčke zastave osvetljeni Dom Narode skupštine, Brankov most, Most na Adi, palata Albanija...

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala