Abazović čestitao Kurtiju

© Foto : Sputnjiku ustupila URADritan Abazović, lider URA
Dritan Abazović, lider URA - Sputnik Srbija, 1920, 25.03.2021
Pratite nas
Potpredsednik crnogorske vlade Dritan Abazović čestitao je Aljbinu Kurtiju na izboru za premijera prištinske vlade i poručio da se raduje budućoj saradnji.

„Povodom vašeg izbora za predsednika Vlade Republike Kosovo, upućujem vam najsrdačnije čestitke i najbolje želje da sa uspehom obavljate tu visoku dužnost, na dobrobit svih građana vaše države. Uveren sam da će se vaša vlada, pored brojnih izazova sa kojima se čovečanstvo suočava u ovom trenutku, uspešno izboriti sa posledicama koje ostavlja pandemija virusa Kovid-19“, naveo je Abazović, preneo je portal RTCG.

Abazović je dodao i da se „ceneći prijateljske i komšijske odnose dve države, raduje budućoj saradnji Crne Gore i Republike Kosovo“.

Uveren je, ističe, da je osnovi preduslov za sveukupni razvoj Zapadnog Balkana bolja regionalna povezanost, usmerena na građenju odnosa koje će karakterisati međusobno poštovanje, poverenje i razumevanje.

„Ostaje nam da zajednički radimo u tom pravcu, kako bi region Zapadnog Balkana što pre postao sastavni deo Evropske unije“, naveo je Abazović koji je čestitku uputio i novoizabranom predsedniku kosovskog parlamenta Glauku Konjufci.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala