Vulin: Srbija nikad neće zaboraviti i prestati da traži pravdu

© Sputnik / Lola ĐorđevićAleksandar Vulin
Aleksandar Vulin - Sputnik Srbija, 1920, 24.03.2021
Pratite nas
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin položio je danas u Ulici kneza Miloša u Beogradu venac na spomen-ploču pripadnicima MUP-a koji su poginuli tokom NATO agresije 1999. godine i poručio da Srbija nikada neće zaboraviti taj zločin i prestati da traži pravdu.

"NATO agresija na Saveznu Republiku Jugoslaviju poslednji je veliki nekažnjeni zločin u 20. veku“, rekao je Vulin tom prilikom, saopšteno je iz MUP-a.

On je podsetio da je 20. vek, u kojem je, kako je rekao, srpski narod krvario za ideale bratstva i slobode i doneo slobodu mnogim drugim narodima, završen tako što su Srbiju nekadašnji saveznici iz dva svetska rata, zajedno sa zajedničkim neprijateljima iz ta dva rata, sramno bombardovali, raskomadali njenu teritoriju i pobili njenu decu.

"Nijedan vojnik, nijedan policajac nije zaslužio da umre. Svaka smrt čoveka koji je branio svoju zemlju je zločin. Zato tako licemerno zvuči kada nam stignu poluizvinjenja u kojima se kaže da žale zbog toga što su ubijali našu decu“, rekao je Vulin, preneo je Tanjug.

Istakao je da su i policajci i vojnici koji su stradali tokom agresije bili "naša deca" i da nisu zaslužili da svoju decu ostave kao siročad.

"Nikada nećemo zaboraviti. Nikada nećemo prestati da tražimo pravdu. Nikada nećemo prestati da tražimo imena onih koji su ubili Milicu Rakić i nikada nećemo prestati da tražimo da se ovo nikada i nikome ne ponovi“, poručio je ministar Vulin.

Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala