Vlahović kao u Italiji, Mitrović u stilu feniksa – pobeda Srbije na Piksijevom vatrenom krštenju!

© AP Photo / Darko VojinovicFudbaleri Srbije
Fudbaleri Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 24.03.2021
Pratite nas
Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je selekciju Republike Irske rezultatom 3:2 u prvoj utakmici grupe A kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2022. godine odigranoj u Beogradu.

Srpski tim je bio u zaostatku od 18. minuta, na debitantskoj utakmici selektora Dragana Stojkovića, do poluvremena uspeo da izjednači rezultat golom Dušana Vlahovića, a preokret je kompletiran u drugom poluvremenu.

Selektor je odlučio da u drugom delu meča pruži šansu Aleksandru Mitroviću, a najbolji strelac aktuelne generacije srpskog tima uzvratio mu je sa dva spektakularna pogotka posle svega desetak minuta provedenih na terenu.

Nažalost, Srbija nije uspela da sačuva dva gola razlike, na pet minuta do kraja meča nesporazum centralnog defanzivca Stefana Mitrovića i golmana Marka Dmitrovića, pa je Irska stigla i do drugog gola u Beogradu.

Očekivano na startu duela nismo videli mnogo prilika, ekipe su bile veoma oprezne, te smo gledali uspavanku u prvih petnaestak minuta igre.

Izabranici Dragana Stojkovića pokušavali su kratkim dodavanjima da stvore višak na polovini protivnika, ali Irci su se veoma dobro branili, pa nije bilo mnogo prilika za gol.

Srbija je bila nešto bolji protivnik, više je imala loptu u nogama, ali sve je palo u vodu u 18. minutu – iz naizgled bezazlene situacije gosti su došli do prednosti.

Kalum Robinson je poslao dobru loptu u kazneni prostor, Alan Braun je na drugoj stativi nadskočio Mladenovića i Irska je povela 1:0.

Bio je ovo šok za „orlove“, nisu očekivali ovakav rasplet, te im je bilo potrebno vreme da se probude i zaigraju kako znaju.

Čim je Dušan Tadić ušao u sredinu, nakon što je veći deo poluvremena proveo na desnom boku, tako su počele i šanse da se ređaju. Iz jedne takve došli smo do izjednačenja.

Mladenović je poslao loptu ka kapitenu reprezentacije, Tadić je sjajno glavom spustio Dušanu Vlahoviću, koji je udarcem u dalji ugao savladao golmana Irske.

Igrao se 40. minut kada je Srbija došla do izjednačenja i do kraja prvog perioda igre videli smo još dve šanse ispred gola Irske.

U oba navrata je zapretio Đuričić, ali prvo mu je blokiran šut, a potom mu je i Mark Travers odbranio udarac, a Tadić je pokušao i direktnim udarcem iz kornera, posle koga je čuvar mreže Irske doživeo sudar sa svojom levom stativom.

Na poluvreme se otišlo sa nerešenim rezultatom, iako je Srbija imala priliku za centaršut u kazneni prostor, arbitar Davide Masa nije dozvolio da se prekid izvede, već je poslao igrače u svlačionicu.

U drugom poluvremenu gledali smo pravi fudbalski vatromet. Piksi je odmah napravio izmenu izbacivši Mladenovića umesto kog je ušao sveži Filip Kostić.

„Orlovi“ su bili agresivniji rival, stvarali su šanse, a ključan detalj za utakmicu desio se u 63. minutu kada su u igru ušli Aleksandar Mitrović i Nemanja Maksimović.

Mitrović, koji mnogo osporavan jer je promašio penal u baražu za Evropsko prvenstvo, zapušio je usta kritičarima sa dva sjajna gola. Samo šest minuta nakon što je ušao u igru savladao je Traversa.

Sve se desilo u četiri poteza, S. Mitrović je dodao loptu do Vlahovića, ovaj je spustio za Tadića koji je iz prve pronašao napadača Fulama. Mitrović je „šmekerski“ lobovao Traversa i doneo Srbiji preokret.

Srbija ovde nije stala, već je nošena energijom postigla novi gol. Dušan Tadić se ponovo našao u ulozi asistenta, a Mitrović strelca. Ovoga puta glavom je savladao čuvara mreže Irske.

Izabranici Dragana Stojkovića poveli su sa 3:1, činilo se da imaju sve u svojim rukama, ali izgleda da u našim utakmicama ne može bez drame.

Stefan Mitrović veoma loše je dodao loptu do Dmitrovića, fudbaleri Irske to su iskoristili i u 86. minutu smanjili na 3:2.

Umesto da mirno privedu utakmicu kraju, „orlovi“ su se panično branili u poslednjim minutima utakmice.

Nisu to bili žestoki napadi Irske, jednostavno nemaju kvalitet za to, ali nekoliko puta su iz prekida pokušali da dođu do izjednačenja.

Odbrana Srbije nije im to dozvolila, te je izdržala nalete i na semaforu je ostalo 3:2. Najvažnije je da su naši fudbaleri kvalifikacije krenuli sa tri boda, u nastavku će biti vremena za uigravanje u bolju igru.

Pored Srbije i Irske, u grupi se nalaze PortugalAzerbejdžan i Luksemburg. Prvoplasirana selekcija plasiraće se direktno na Mundijal, dok će druga igrati baraž.

Naše fudbalere za tri dana očekuje duel sa Portugalom u Beogradu, dok će ovaj prvi deo završiti gostovanjem u Azerbejdžanu (30.3).

Srpski mat u tri poteza! /video/

Luda glava je pobedila sve demone – kakva dva gola Aleksandra Mitrovića! /video/

Srbija preokretom počela pohod na Mundijal!

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala