Ukrajinska vojska održala vojne vežbe na granici sa Krimom

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaPripadnici ukrajinske vojske na vojnim vežbama u Lavovskoj oblasti
Pripadnici ukrajinske vojske na vojnim vežbama u Lavovskoj oblasti - Sputnik Srbija, 1920, 24.03.2021
Pratite nas
Jedinice protivvazduhoplovne odbrane Ukrajine održale su vojne vežbe na granici sa Krimom, a tom prilikom su korišćeni i višecevni bacači raketa „Smerč“, saopštila je pres-služba Oružanih snaga te zemlje.
„Jedinice PVO, koje su izvršavale borbene zadatke na granici sa privremeno okupiranom teritorijom Krimskog poluostrva, sprečili su uslovnog protivnika da izvrši vazdušno izviđanje“, navodi se u saopštenju, objavljenom na sajtu Oružanih snaga Ukrajine.

Prema rečima komandanta ukrajinskih snaga Sergeja Naeva, artiljerija je realizovala nekoliko desetina borbenih vežbi.

„U cilju suzbijanja daljih pokušaja protivnika da izvrši izviđanje, i zbog uništavanja njegovih položaja, vojnim vežbama su se pridružile i jedinice višecevnih bacača raketa 'Smerč'“, rekao je Naev.

Takoš, prema njegovim rečima, tokom vežbi je realizovano praćenje situacija u vazduhu i prepoznavanje vazdušnih objekata uslovnog protivnika.

Ranije je Naev saopštio da će ukrajinski padobranci u martu održati vojnu vežbu u blizini granice sa Krimom u cilju poboljšanja sposobnosti da pravovremeno reaguju na vojnu opasnost iz vazduha i sa morske obale.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala