Sputnjikova anketa u Francuskoj: Više štete nanela ograničenja, nego sama korona

© SputnikSkup protiv zakona o globalnoj bezbednosti ispred Senata u Parizu, 16. marta 2021
Skup protiv zakona o globalnoj bezbednosti ispred Senata u Parizu, 16. marta 2021 - Sputnik Srbija, 1920, 24.03.2021
Pratite nas
Agencija Sputnjik je sprovela anketu u Francuskoj, vezanu za ograničavajuće mere koje su na snazi već godinu dana. Ona je pokazala umor naroda od zatvaranja i prilično visoko poverenje u rusku vakcinu protiv virusa korona.

Na pitanje, kako ocenjujete ekonomsku, socijalnu, psihološku štetu i štetu po zdravlje ograničenja koja su uvedena zbog kovid 19 u Francuskoj u poređenju sa štetom koju je nanela sama epidemija kovid 19, Francuzi su pokazali prilično razočarenje nametnutim merama vlade.

Više od trećine ispitanika (34 odsto) smatra da su ograničenja nanela veću štetu od same epidemije kovid 19. Samo 20 odsto smatra da je šteta od korone bila veća. Najveći kritičari mera su omladina, uzrasta od 25-34 godine (44 odsto).  

I rukovodioci kompanija i organizacija su vrlo kritični: 47 odsto smatra da su mere bile štetnije.

Na pitanje, da li planiraju da se vakcinišu, 45 odsto učesnika ankete je dalo pozitivan odgovor, dok je 33 odsto saopštilo da neće. Na pod pitanje, da li bi primili rusku vakcinu „Sputnjik Ve“ (Sputnik V), 26 odsto ispitanika je dalo potvrdan odgovor. Interesantno je da od onih koji su se već vakcinisali, 41 odsto je saopštilo da bi, da su imali mogućnosti, primili rusku vakcinu.

© FotoAnketa u Francuskoj
Sputnjikova anketa u Francuskoj: Više štete nanela ograničenja, nego sama korona - Sputnik Srbija, 1920, 24.03.2021
Anketa u Francuskoj

Anketu je obavljena 17. i 18. marta telefonskim putem. U njoj je učestvovalo 1009 osoba, starijih od 18 godina. Maksimalna statistička greška iznosi 3,1 odsto.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala