Smrt dece svedoči o strahotama strašnog proleća 1999.

© Sputnik / Lola ĐorđevićDarija Kisić Tepavčević
Darija Kisić Tepavčević - Sputnik Srbija, 1920, 24.03.2021
Pratite nas
Ministarka Darija Kisić Tepavčević i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić položili su danas na Tašmajdanu vence na Spomenik deci stradaloj u NATO bombardovanju i ocenili da sve žrtve, a posebno prekinuta detinjstva, obavezuju da pamtimo strahote proleća 1999.

"Nikada nećemo dozvoliti da žrtve tog tragičnog događaja budu zaboravljene, a ono što svakog čoveka najviše boli to su dečje žrtve i dečije suze. Milica iz Batajnice, Sanja iz Varvarina, Branimir iz Aleksinca i brojna druga prekinuta detinjstva podsećaju nas na sve strahote strašnog proleća 1999. godine", rekla je ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Odajući poštu svoj deci stradaloj u NATO bombardovanju šaljemo poruku da se takvo zlo više nikada i nigde ne ponovi, navela je Darija Kisić Tepavčević.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić podsetio je da smrt male Milice Rakić pokazuje koliko je nevinih ljudi stradalo u NATO bombardovanju.

"Izgubljeni dečji životi pokazuju svu besmislenost te agresije", rekao je Vesić koji je podsetio i da je bombardovanje 1999. godine bilo peto bombardovanje Beograda u 20. veku.

Srbija će, kako kaže, zato raditi sve da kao zemlja bude "dovoljno snažna" da se takvi događaji nikada više ne ponove.

"Ako se neko pita zašto je Srbija ekonomski i vojno jača, neka se seti 1999, 1941. i 1944. i odgovor će biti jasan", rekao je Vesić na dan kada je pre 22 godine počelo NATO bombardovanje, jedan od najtužnijih i najpotresnijih događaja u našoj istoriji.

Na spomenik stradaloj deci vence je položila i delegacija iz Trebinja predvođena gradonačelnikom Mirkom Ćurićem, preneo je Tanjug.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala