Naučio je od Medvedeva – prišao je Đokoviću i dobio odgovor koji će pamtiti celog života

© AFP 2023 / DANIEL LEAL-OLIVASDanski teniser Holger Rune
Danski teniser Holger Rune - Sputnik Srbija, 1920, 24.03.2021
Pratite nas
Holger Rune, po mnogima buduća zvezda svetskog tenisa, objavio je da će narednih dana trenirati u Monte Karlu sa Novakom Đokovićem pred Masters u istoimenom mestu, kao što je nekada radio Danil Medvedev, sada drugoplasirani na ATP listi.

Novak Đoković i Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 21.02.2021
Medvedev: Ispričaću vam priču o Novaku... /video/

Holger Rune ima svega 17 godina, a na ATP turniru u Santjagu pokazao je da će u budućnosti biti među najboljim teniserima sveta.

Danski vunderkind nizao je pobede u Čileu sve do četvrtfinala kada ga je zaustavio iskusniji Federiko Delbonis. Rune je posle ovog turnira došao do 317. mesta na ATP listi što mu je najbolji rezultat u karijeri.

Mladi teniser svestan je da ulazi u sve ozbiljnije profesionalne vode i shodno tome želi da uči od najboljih. Zato je kontaktirao Novaka Đokovića i, kako kaže, na njegovo iznenađenje srpski teniser ga je pozvao u Monako.

„Da budem iskren, pisao sam mu na Instagramu. Pitao sam ga da li će biti u Monaku pošto sam video da neće učestvovati na Mastersu u Majamiju. Odgovorio mi je da hoće i pozvao me da treniramo“, otkrio je Rune za „TV 2 Sport“.

Rune je pre godinu i po dana imao šansu da trenira sa najboljim igračima sveta u Londonu, pošto je bio u svojstvu trening partnera na Završnom turniru.

Ovoga puta mladi danski teniser imaće šansu da u opuštenijoj atmosferi trenira sa Đokovićem i nauči mnogo toga.

„Sjajno je što ću trenirati sa njim. To mi daje i samopouzdanje. Trenutno ne postoji bolji igrač sa kojim mogu da treniram, Novak je prvi teniser sveta. Biće to dobar sparing“, dodao je Rune.

Holger je mlađi od Đokovića čak 16 godina, tenis je počeo da igra 2009. sa svega šest godina, te je od detinjstva gledao uspon prvog reketa sveta.

„Nikada nisam igrao protiv Đokovića na šljaci, tako da će mi biti zanimljivo i sa te strane. Moraću da budem agresivan da bih mu parirao“, dodao je danski teniser.

Kako u Danskoj nema mnogo terena na kojima se igra na šljaci, Rune će period u Monaku iskoristiti da se spremi za čelendžere na ovoj podlozi, prvi je u Marbelji sledeće nedelje.

„Novak udara lopticu tako čisto... Retko promašuje, te se radujem treningu. Igraćemo dosta setova, tako da se nadam da ću uspeti jedan da mu uzmem. Biću iskusniji posle ovoga jer ću videti koliko male sitnice prave veliku razliku“, zaključio je Rune.

Danac je na turnirima u Južnoj Africi (Buenos Ajres, Santjago) ostvario dobre učinke koji su mu doneli napredak za više od 100 mesta.

Pokušaće da dodatno popravi plasman kako bi mogao da učestvuje u kvalifikacijama za drugi Grend slem sezone – Rolan Garos.

Podsetimo, o tome da Novak voli da pomogne mlađim teniserima posle finala Australijan opena govorio je Medvedev.

„Imam jednu malu priču, kada sam trenirao prvi put sa Novakom, bio sam na nekom 500, 600. mestu na ATP listi, a on je tada već bio prvi, osvojio je Vimbldon... Rekao sam sebi, dobro, on verovatno neće želeti da priča sa mnom, bio je Bog za mene... Ja sam bio stidljiv, a on je došao do mene i razgovarao sa mnom kao da smo prijatelji. Nije se promenio od tog trenutka. Hvala ti Novače, veliki si sportista“, istakao je tada Medvedev.

Novak je sve iznenadio – neka se spremi Nadal! /foto, video/

Svet je upoznao rusko tajno oružje

Novak u Beograd dovodi elitu, ali i – Aslana Karaceva

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala