Svet je upoznao rusko tajno oružje

© Sputnik / Tennis Australia / Uđi u bazu fotografijaRuski teniser Aslan Karacev
Ruski teniser Aslan Karacev - Sputnik Srbija, 1920, 23.03.2021
Pratite nas
Ruski teniser Aslan Karacev proživljava početak sezone iz snova ulaskom u top 30 igrača sveta i osvajanjem prestižnog turnira u Dubaiju - svog prvog ATP trofeja u karijeri.

Karacev, za koga su Rubljov i Medvedev tvrdili da je njihovo „tajno oružje“ na ATP kupu koji je Rusija osvojila, godinu je započeo sa 112. pozicije, morao je da igra kvalifikacije za Australijan open, nakon kojih se našao u bajkovitoj trci do polufinala Ozi opena kada ga je zaustavio Novak Đoković.

Uz to, Rus je postao prvi teniser u istoriji Open ere koji je na svom debitantskom Gren slemu stigao do polufinala. 

Samo ova trka obezbedila mu je ulazak u top 50 tenisera sveta, nakon čega je dobio vajld kard za učešće na turniru u Dubaiju koje je započeo pobedama nad Britancem Danom Evansom i Italijanom Lorencom Sonegom.

U četvrfinalu Karacev je nadigrao Janika Sinera pre nego što je u tesnom duelu „iščupao“ pobedu nad Andrejem Rubljovim, čime je zaustavio njegov niz od 23 pobede na turnirima ATP 500 kategorije.

Turnir u Dubaiju ove godine obeležen je „osiromašenom“ ponudom vrhunskih tenisera, pošto Novak Đoković i Rafael Nadal nisu nastupali zbog oporavka od povreda, Rodžer Feder je odustao samo nedelju dana pre početka, a prvi nosilac turnira, Dominik Tim, izbačen je u prvoj rundi od kvalifikanta Lojda Harisa.

Ali, bez obzira na to, Karacev je tokom Dubaija morao da se suoči sa teškim napadima protivnika kako bi stigao do finala, jednako kao što je i njegov protivnik Lojd Haris na svom putu morao da pobedi Keija Nišikorija i svetskog broja 12, Denisa Šapalova.

Duel Karaceva i Harisa prvi je slučaj još od 2017. godine da su se kvalifikant i „laki luzer“ plasirali u finale jednog ATP turnira.

Rus je ubedljivo slavio nad Južnoafrikancem sa 6:3, 6:2 u setovima, nakon čega je izjavio da se oseća  prepunim vere u svoju igru.

„Veoma sam zadovoljan svojim učinkom, i takođe veoma zadovoljan svojom igrom“, rekao je Karacev po osvajanju titule u Dubaiju.

Dvadesetsedmi teniser sveta dodao je da je na početku godine bio srećan što je igrao polufinale Australijan opena kako bi mogao da pokaže sjajan novo tenisa.

„Posle Australijan opena sam nastavio, naporno sam trenirao... Ovde sam stigao sa više vere nego u Dohi. Proveo sam fantastičnu nedelju i pokazao sjajnu igru“, konstatovao je Karacev.

Srećan 7. rođendan surovoj dominaciji Novaka Đokovića

ATP „polovnom zvezdom“ pokušava da zameni velikane

Zverev bez izgubljenog seta do titule u Akapulku /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala