„Radije bih propustio Olimpijske igre nego što bih primio vakcinu“

© Sputnik / Anton Denisov / Uđi u bazu fotografijaAtletičar Johan Blejk
Atletičar Johan Blejk - Sputnik Srbija, 1920, 23.03.2021
Pratite nas
Iako najavljeni zdravstveni protokoli ne obavezuju na vakcinisanje, sprinter sa Jamajke Johan Blejk govorio je o tome da bi radije propustio takmičenje na Olimpijskim igrama, nego što bi pristao na vakcinu protiv virusa korona.

Blejk, koji je u Londonu 2012. osvojio srebro na 100 i 200 metara i zlato u štafeti na 100 metara u Londonu i Riu 2016, dao je svoj komentar nakon što su organizatori u Japanu otkrili svoje planove da osiguraju sigurnost sportista pojačanim zdravstvenim protokolima.

„Moj um i dalje ostaje jak, ne želim vakcinu“, rekao je tridesetjednogodišnji atletičar i dodao:

„Radije bih propustio Olimpijske igre nego što bih primio vakcinu“.

Sprinter je rekao i da ne bi ulazio u detalje, ali da ima svoje razloge.

Organizatori Olimpijskih igara u Tokiju rekli su da vakcinacija sportista neće biti uslov njihovog nastupa na Igrama, ali da će nepoštovanje strogih sigurnosnih protokola biti razlog da budu izbačeni sa takmičenja.

Među postavljenim pravilima su zabrana pevanja, grljenja i rukovanja. Sportisti takođe moraju da izbegavaju fizički kontakt u olimpijskom selu.

Sportisti će se testirati na Kovid-19 svaka četiri dana. Takmičari i zvaničnici mogu da napuste smeštaj samo da bi otišli na zvanična mesta i ne mogu da koriste javni prevoz.

Oni „ne smeju da posećuju druga borilišta u svojstvu gledalaca“ i „ne smeju da posećuju turistička područja, prodavnice, restorane ili barove“ - stavljajući tačku na propratne žurke.

Napori da se osigura nastavak igara u Tokiju 2020. godine bili su zamršeni u poslednjih nekoliko meseci, kada je više od 1.000 volontera odustalo zbog zabrinutosti za Kovid-19 i seksističkih komentara bivšeg šefa organizacionog odbora Joširo Morija.

Srpskim rukometašima zabranjen ulazak na Kosmet: „Katastrofa, policajac je pretio i hapšenjem“

Ivana Španović se oglasila posle razočaravajućih vesti /video/

Kako su „prozori“ umalo odneli veliku žrtvu – zemlju košarke

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala