Ruski senator: Da nema ruske pretnje, NATO bi se mogao baviti jedino promocijom LGBT prava

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaZastava NATO-a
Zastava NATO-a - Sputnik Srbija, 1920, 23.03.2021
Pratite nas
Ruski senator Aleksej Puškov smatra da Sjedinjene Američke Države i NATO podstiču histeriju na Zapadu oko „vojne pretnje“ koja navodno potiče iz Kalinjingrada u cilju širenja svog prisustva u Istočnoj Evropi.
„SAD i NATO stalno moraju da održavaju tu temu kako bi opravdali gomilanje svoje vojske u baltičkim državama, Poljskoj i Baltičkom moru, kako bi uvukli Finsku u vojne manevre NATO-a, a takođe kako bi podstakli Švedsku, gde se nalaze značajne proatlantske snage, da se pridruži Alijansi uprkos njenom neutralnom statusu“, napisao je Puškov na Telegramu.

Senator smatra da bi ignorisanje teme Kalinjingrada dovelo u pitanje svrsishodnost postojanja Severnoatlantske alijanse.

„Bez te redovne 'analitičke histerije' i prateće medijske podrške, NATO će kao vojna organizacija izgubiti smisao i preostaće joj samo da promoviše LGBT prava“, istakao je senator.

Ranije je bivši komandant kopnenih snaga Poljske, general Valdemar Skšipčak, u članku za portal „Defence 24“ predložio jedan od mogućih scenarija u slučaju rata u Kalinjingradskoj oblasti u kojem bi učestvovale snage NATO-a. 

Gubernator Kalinjingradske oblasti Anton Alihanov je konstatovao da poljski general ima kompleks niže vrednosti i primetio da je teško optužiti Rusiju za agresivno ponašanje prema baltičkim državama.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala