Ruski holding: Razočarani smo odlukom Osla o zabrani prodaje „Rols Rojsove“ fabrike

© Sputnik / Soheil GhanbarzadehAutomobil "Rols rojs šadou" u Muzeju kraljevskih automobila u bivšoj rezidenciji iranskog šaha Muhameda Reze Pahlavija
Automobil Rols rojs šadou u Muzeju kraljevskih automobila u bivšoj rezidenciji iranskog šaha Muhameda Reze Pahlavija - Sputnik Srbija, 1920, 23.03.2021
Pratite nas
Ruska kompanija „Transmašholding“ (TMH) razočarana je odlukom norveških vlasti da primene zakon o bezbednosti na kupovinu fabrike motora „Bergen Endžins“ u toj zemlji i biće ogorčena u slučaju definitivnog blokiranja ugovora.
„Tokom čitavog procesa vođenja ugovora TMH je bio maksimalno transparentan u pogledu vlasničke strukture i planova za razvoj 'Bergen Endžinsa'. Tokom pripreme ugovora TMH nije pronađeno ništa što bi moglo da signalizira primenu norveškog zakona o bezbednosti na ugovor“, navedeno je u saopštenju ruske kompanije.

Kompanija je dodala da je TMH više puta izražavao želju i spremnost za traženje načina i rešenja koji bi omogućili da ugovor bude izuzet od zakona.

Ranije je ministarka pravde Monika Melan izjavila da je vlada Norveške odlučila da zaustavi prodaju fabrike „Bergen endžins“ ruskoj kompaniji TMH iz interesa nacionalne bezbednosti.

Podsetimo, ruski TMH je početkom februara saopštio da kupuje fabriku u Norveškoj od britanske kompanije.

Radi se o norveškoj kompaniji koja je od osnivanja 1946. godine do danas isporučila više od 7.000 motora, pri čemu se 5.000 njih još nalaze u upotrebi. Danas u fabrici ima oko 900 zaposlenih.

„Transmašholding“ je jedna od najvećih ruskih kompanija specijalizovana za proizvodnju vagona i drugih vozila za železnice i javni gradski prevoz.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala