Padobranci i specijalci u akciji: Počela aktivna faza rusko-beloruskih vojnih vežbi /video/

© Sputnik / Vitaliй Timkiv / Uđi u bazu fotografijaZajedničke vojne vežbe ruskih i beloruskih padobranaca
Zajedničke vojne vežbe ruskih i beloruskih padobranaca  - Sputnik Srbija, 1920, 23.03.2021
Pratite nas
Na poligonu „Osipovičski“ u Belorusiji počele su zajedničke belorusko-ruske bataljonske taktičke vojne vežbe Snaga za specijalne operacije Oružanih snaga Belorusije i Vazdušno-desantnih snaga Rusije, prenosi televizija „Zvezda“.

Planirane belorusko-ruske taktičke vojne vežbe održavaju se u periodu od 15. do 27. marta 2021. godine.

U svečanoj ceremoniji otvaranja vežbi koje se održavaju pod rukovodstvom komandanta Vitebske zasebne gardijske vazdušno-desantne brigade pukovika Alekseja Elfimova, učestvovali su komandanti i vojnici jedinica dve države.

„Naše prijateljstvo daje nadu da će nezavisnost Belorusije i Rusije uvek biti zaštićena“, rekao je rukovodilac vojne vežbe, pukovnik Aleksej Elfimov.

Nakon toga su, na komandu rukovodstva, vojnici pristupili vežbama.

Nakon dolaska ruskih padobranaca u Belorusiju, razrađene su zajedničke akcije odbrane i ofanzive u dnevnim i noćnim uslovima u sastavu ojačanog desantnog bataljona.

U vežbama učestvuje oko 90 ruskih vojnika gardijskog Crnomorskog vazdušno-desantnog puka Pskovske gardijske jedinice Vazdušno-desantnih snaga.

Sa beloruske strane učestvuje više od 400 vojnika i oko 100 jedinica borbene i specijalne tehnike Vitebske gardijske vazdušno-desantne jedinice.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala