Norveška sprečila prodaju „Rols Rojsove“ fabrike ruskoj kompaniji

© Sputnik / Soheil GhanbarzadehAutomobil "Rols rojs šadou" u Muzeju kraljevskih automobila u bivšoj rezidenciji iranskog šaha Muhameda Reze Pahlavija
Automobil Rols rojs šadou u Muzeju kraljevskih automobila u bivšoj rezidenciji iranskog šaha Muhameda Reze Pahlavija - Sputnik Srbija, 1920, 23.03.2021
Pratite nas
Vlada Norveške je odlučila da zaustavi prodaju fabrike „Bergen endžins“, ruskoj kompaniji TMH iz interesa nacionalne bezbednosti, saopštila je ministarka pravde zemlje Monika Melan.
„Treba sprečiti prodaju „Bergen endžins“ (koja se nalazi u vlasništvu britanskog „Rols Rojsa“), kompaniji koju kontroliše država sa kojom ne sarađujemo u sferi bezbednosti“, rekla je Melan, piše list E24.

Ranije je Ruski TMH je početkom februara saopštio da kupuje fabriku u Norveškoj od britanske kompanije.

Radi se o norveškoj kompaniji koja je od osnivanja, 1946. godine, do danas isporučila više od 7.000 motora, pri čemu se 5.000 njih još nalaze u upotrebi. Danas u fabrici ima oko 900 zaposlenih.

„Transmašholding“ je jedna od najvećih ruskih kompanija specijalizovana za proizvodnju vagona i drugih vozila za železnice i javni gradski prevoz.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala