Nesvakidašnji događaj otkriven na nemačkoj granici: Zbog jedne državljanke BiH pola autobusa vraćeno

CC0 / Pixabay / Prazan autobus
Prazan autobus - Sputnik Srbija, 1920, 23.03.2021
Pratite nas
Nesvakidašnji događaj zabeležen je nedavno na nemačkoj granici kada je jedna putnica iz autobusa koji se iz BiH uputio u Nemačku, pokazala pozitivan pi-si-ar test na koronu.

Iz kompanije autoprevoznika saopšteno je da njihovi vozači traže od svih putnika da im pokažu rezultate testiranja pre nego što uđu u autobus, što je i pomenuta putnica učinila.

„Test je bio preveden na nemački jezik, s tim da je dijagnoza bila napisana na latinskom. Vozači nisu znali da ta dijagnoza znači da je test pozitivan, pa su je pustili u autobus. Putnica je uspela da pređe i hrvatsku i slovenačku granicu, a tek na nemačkoj granici su odvojili njen test i izvršili proveru, gde je ustanovljeno da je test pozitivan“, kazali su predstavnici autoprevoznika.

Navode da je putnica odmah udaljena iz autobusa koji je zadržan na granici, a putnici bez prava boravka u Nemačkoj vraćeni su u BiH, preneo je portal „Kliks“.

„Firma je organizovala drugi autobus, koji je preuzeo 38 putnika sa granice kojima je odobren ulazak u Nemačku“, naveli su iz kompanije, dodajući da je 21 putnik vraćen u BiH.

Najavili su da će protiv putnice podneti tužbu jer je, kako su dodali, svojim nesavesnim ponašanjem ugrozila život 60 putnika, dva vozača i svih policajaca i carinika koji su vršili kontrolu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala