Mamić je „iz zatvora“ izazvao haos u Londonu

© Sputnik / Andreй Šramko / Uđi u bazu fotografijaZoran Mamić
Zoran Mamić - Sputnik Srbija, 1920, 23.03.2021
Pratite nas
Istorijski uspeh zagrebačkog Dinama i plasman u četvrtinu finala Lige Evrope mogao bi da ostavi velike posledice po ekipu londonskog Totenhema, koga je hrvatski tim eliminisao u dvomeču, iako je nekoliko dana uoči duela ostao bez šefa stručnog štaba Zorana Mamića, osuđenog na zatvorsku kaznu.
Zdravko Mamić - Sputnik Srbija, 1920, 19.03.2021
Mamić za Sputnjik: Zvezda se bori s kosturima iz ormara, a Dinamo s domaćim izdajicama

Totenhem, predvođen menadžerom Žozeom Murinjom i jednim od najboljih napadača sveta Harijem Kejnom, nije uspeo da se odupre sjajnoj igri Dinama i posle prve utakmice u kojoj je slavio sa 2:0 poražen je u Zagrebu sa 3:0.

Priča ne bi bila toliko zanimljiva da nije aktuelnih okolnosti u Dinamu – trener Zoran Mamić je nekoliko dana uoči utakmice napustio klub pošto je osuđen na zatvorsku kaznu, kao i ranije njegov brat Zdravko, nekada prvi čovek Dinama.

Mamićeva ekipa je bez njegove pomoći uspela da ostvari najveći uspeh u svojoj istoriji, praktično je on „iz zatvora“ uspeo da nadmudri Murinja i da stavi znak pitanja nad budućnosti Totenhema.

Prva posledica debakla londonskog kluba bi mogao da bude odlazak kapitena, Kejna.

Engleski reprezentativac je već godinama na izlaznim vratima, njegove ambicije prevazilaze ono što pokazuje Totenhem, a čini se da je eliminacija od Dinama kap koja je prelila čašu.

Britanski mediji pišu da je Kejn doneo odluku da ode iz Totenhema na kraju sezone, nezadovoljan pravcem u kom se klub kreće, ali i činjenicom da pod vođstvom Murinja ekipa više misli o odbrani nego o napadu.

Da je Kejn doneo odluku potvrđuje i novinar Dejvid Ornstajn.

„Mnogo razgovaram sa ljudima u fudbalu. Konsenzus svih je da Kejn želi da ode. Ne može to javno da kaže, kapiten je i posvećen je timu, ali on želi trofeje. Čini se da je to nemoguće u Totenhemu, verujem da će biti otvoren za transfer“, istakao je Ornstajn.

Pitanje je ko je spreman da izdvoji 120 miliona funti za transfer Kejna – on je već u godinama i za taj novac bi klubovi mogli da dovedu mlađe igrače, sa većim potencijalom za dalju prodaju.

„On će biti na radaru velikih klubova, ali će morati jasno da kaže Totenhemu da želi da ode inače će propustiti priliku da se bori za trofeje“, istakao je Ornstajn.

Kejn nije jedini problem za Totenhem – govori se i o tome da bi Murinjo mogao da dobije otkaz ukoliko tim ne završi sezonu među četiri najbolje ekipe u Premijer ligi, što navodno čeka i kapiten ekipe ne bi li upravi izneo želje.

► Brazilac je zaboravio da igra fudbal, a Britanci napadaju – Srbina?!

► Sputnjik pita – ko će u „vruću“ fotelju, a legenda kaže: Ne može tek tako

► Srbija ga je olako pustila da ode, a tajna proboja na veliku scenu je – srpski zet

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala