Američki ratni brod napustio Crno more, ruski manevri u isto vreme kada i NATO

© Sputnik / Alekseй Družinin / Uđi u bazu fotografijaBrodovi Crnomorske flote na vojnim vežbama na Crnom moru
Brodovi Crnomorske flote na vojnim vežbama na Crnom moru - Sputnik Srbija, 1920, 23.03.2021
Pratite nas
Američki torpedni razarač „Tomas Hadner“ napustio je Crno more nakon učešća na velikim vojnim vežbama sa saveznicima „Si Šild 21“. Paralelno sa vežbama NATO i dva ruska broda su u Crnom moru odradila vežbu tokom koje je uvežbavano uništavanje protivnika na moru.

Kako je saopštila američka 6. flota brod je učestvovao u manevrima čiji je cilj bio osiguravanje bezbednosti na moru uz podršku saveznika u NATO (Turske, Bugarske, Rumunije) i partnera u regionu – Ukrajine i Gruzije.

​U vežbama učestvuju i brodovi Grčke, Španije, Holandije, Poljske.

Brod je uplovio u Crno more protekle subote i od tog trenutka njegove aktivnosti nadgledala je ruska Crnomorska flota, koja istovremen nadzire još jedan američki brod, krstaricu „Monterej“.

Paralelno sa vežbama NATO i dva ruska broda su u Crnom moru odradila vežbu tokom koje je uvežbavano uništavanje protivnika na moru.

„Posade fregata ‘Admiral Makarov’ i ‘Admiral Esen’  iz sastava Crnomorske flote održale su vežbe tokom kojih je cilj bio uništenje brodova uslovnog neprijatelja na jednom od morskih poligona u Crnom moru“, navodi se u saopštenju Crnomorske flote.

Fregate su otkrile grupu brodova uslovnog neprijatelja a u pokušaju da im se približe bile su napadnute. Potom su stupile u uslovnu borbu i uz pomoć sistema PVO izvele raketni napad, a primenjivali su i aktivna i pasivna ometanja radarskih sistema.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala