Vreme ističe – ima li Nikola Jokić čemu da se nada /video/

© AFP 2023 / MIKE EHRMANNNikola Jokić na liniji slobodnih bacanja
Nikola Jokić na liniji slobodnih bacanja - Sputnik Srbija, 1920, 22.03.2021
Pratite nas
Nikoli Jokiću, košarkašu Denver Nagetsa, neophodna je dodatna pomoć kako bi ekipa imala šansu da ponovi uspeh iz prethodne sezone, te će narednih nekoliko dana biti veoma zanimljivo u Koloradu.

Jokić igra MVP sezonu, ali ekipa ne prati te partije i zbog toga većina je stava da je ovom timu Denvera potrebna nadogradnja.

Nagetsi ne igraju loše, međutim, očekivalo se da će ove takmičarske godine napraviti korak napred i da će biti makar na drugom mestu Zapada.

To nije slučaj, trenutno su peti sa skorom 25/17 i generalno igraju gore nego prethodne sezone.

Kada se na to doda da gledamo najbolja izdanja Nikole Jokića, onda dolazimo do zaključka da ekipa nema dovoljan kvalitet i da je neophodno napraviti neke promene.

Greške su napravljene na početku sezone kada je Denver izgubio Torija Krejga, Džeremija Grenta i Mejsona Plamlija. Oni možda nisu bili najvažniji igrači tima, ali su u rotaciji bili i te kako od značaja.

Krejg i Grent čuvali su najbolje ofanzivne košarkaše, Plamli je solidno odmarao srpskog centra, Marej, Porter, Jokić i Heris bili su nosioci tima, te onda nije ni čudo što je Denver igrao finale Zapada.

Ove sezone, sa ovim timom, šanse da ponove isti uspeh su veoma male iz prostog razloga jer nisu dovedene dostojne zamene.

Zbog toga se Nagetsi nalaze na tržištu, ali pitanje je da li će uspeti da nadograde tim. Od čelnih ljudi Denvera ne čuje se često da će napraviti konkretne poteze, gotovo uvek ističu da su zadovoljni timom, međutim, i njima je jasno da sa ovim sastavom neće dogurati daleko u plej-ofu.

Nikola Jokić na Ol-star meču 2020. - Sputnik Srbija, 1920, 19.03.2021
„Jokić vas 'ubija' nežno, a mislio sam da je Popović lud“

Ime koje se najviše povezuje sa Denverom je Eron Gordon. Krilni košarkaš Orlando Medžika nalazi se na izlaznim vratima tima i franšiza iz Kolorada to želi da iskoristi.

Problem je cena, Gordon je dobar defanzivac, veoma solidan u napadu i svima je jasno da će dodatno unaprediti bili koji tim u koji ode.

Majkl Skoto, novinar „Hupshajpa“, preneo je da Orlando traži pika prve runde i dobrog mladog igrača, te je pitanje ko će ispuniti ove uslove. Kruže informacije da su Nagetsi spremni da se odreknu Bol Bola, ali teško da bi dali i pika prve runde za Gordona.

Pored igrača Orlanda spominjao se i Pi Džej Taker, međutim, on je već trejdovan u Milvoki Bakse. Tu je ime Džej Džej Redika, ali iskusni bek osim poena ne donosi mnogo, a u centar pažnje je iznenada stigao i Lonzo Bol, nekadašnji prvi pik na draftu Los Anđeles Lejkersa.

On je zbog želje Lebrona Džejmsa da zaigra sa Entonijem Dejvisom, sin kontroverznog Lavara Bola, morao je da ode u Nju Orleans, međutim tamo stvari ne idu pravim tokom pa je moguća nova promena sredine.

Problem u svemu je činjenica da je Bol igrač koji traži pažnju, pa je pitanje kako bi se uklopio u skladnu, ali ne toliko kvalitetnu ekipu Denvera.  

Trejd rok traje do 25. marta, čelnim ljudima ekipe iz Kolorada nije ostala mnogo vremena, te ćemo videti da li će Jokić dobiti potrebnu pomoć pred plej-of.

Ukoliko dobije imaju čemu da se nadaju, a ako to ne bude slučaj, plafon ove ekipe je druga runda u doigravanju, što sasvim sigurno neće zadovoljiti ambicije srpskog košarkaša, koji je kompletnu svoju igru podredio timskom uspehu pa mu i ne znači previše to što je proglašen za najboljeg igrača Zapadne konferencije i za prethodnu nedelju. 

​► Bogdanovićev rekord sezone na „upoznavanju“ sa „srpskim jednorogom“ /video/

Srpkinja košarkom osvaja Ameriku /video/

Tripl-dabl Jokića za manje od pola sata! /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala