Tina Tarner se oprašta od publike

© AP PhotoTina Tarner
Tina Tarner - Sputnik Srbija, 1920, 22.03.2021
Pratite nas
Američka rok diva Tina Tarner i zvanično je objavila da završava karijeru, a sa publikom će se oprostiti novim dokumentarnim filmom o svom životu koji će biti emitovan krajem marta.

Tina Tarner je na javnoj sceni je već više od šest decenija, sa pravom nosi titulu kraljice rokenrola, a sada, u 81. godini, rešila je da se povuče i oprosti od svojih fanova, prenosi "Njujork post".

Za kraj, kako bi se odužila publici koja je bila uz nju prethodnih šest decenija, za HBO je snimila dokumentarni film u kojem priča svoju životnu priču.

Ovaj film zapravo je njeno poslednje obraćanje javnosti i oproštaj od publike.

U filmu govori kako želi da stupi u poslednje poglavlje svog života - bez reflektora.

Ona se u dokumentarcu osvrće na svoju mladost ispunjenu tugom i bolom, potom na ljubav i globalnu slavu koju je stekla u zrelim godinama.

Film otkriva i da je patila od posttraumatskog stresa, koji je posledica nasilja koje je trpela dok je bila u braku sa Ajkom Tarnerom.

Sreću je sredinom osamdesetih pronašla sa Ervinom Bahom, direktorom izdavačke kuće, koji u filmu i govori da mu je Tina rekla: "Želim da se oprostim sa svojom publikom. Da im kažem zbogom i zahvalim za sve. I to će biti moj kraj, moj poslednji oproštaj", prenosi njujorški list.

Film "Tina" sačinjen je od arhivskog materijala, starih snimaka i, pored sjaja slave i muzike, prikazuje i mračnu stranu njenog života.

Rođena kao Ana Mej Bulok, muzičku karijeru započinje sa 19 godina, 1958. godine kao pevačica i prateći vokal u "Kraljevima ritma" zajedno sa Ajkom Tarnerom.

Već 1960. široj javnosti postaje poznata kao Tina Tarner kada je nastupala zajedno sa Ajkom Tarnerom, s kojim je bila u braku od 1962. do njihovog burnog razvoda 1978. godine.

Nastavila je sa solo karijerom, ali je nastupala po manjim klubovima i barovima hotela sve do 1983. godine, kada je "izbacila" obradu Al Grinove "Let''s stay together".

Pesma je postala veliki hit, a ona naredne godine dobila od studija dve nedelje da snimi album. I snimila je "Prajvt denser", koji je postao ogroman komercijalni uspeh i bio njen veliki povratak.

Ervina Baha upoznala je 1986. godine, kada je on poslat od strane muzičke kuće "EMI" da je dočeka u Londonu na aerodromu.

Prvo prijatelji, započeli su vezu iste godine iako je on od nje bio mlađi 16 godina.

U julu 2013. godine, posle 27 godina ljubavi, venčali su se u Švajcarskoj, gde žive poslednjih godina.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala