U slučaju proterivanja ruskih diplomata iz Bugarske, Rusija će odgovoriti istom merom

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaZgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije u Moskvi
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 22.03.2021
Pratite nas
Rusija će odgovoriti na potencijalno proterivanje diplomata iz Bugarske, ako Sofija preduzme takav korak, izjavio je zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Aleksandar Gruško.
„Ako Bugarska preduzme neprijateljske korake prema Rusiji, onda mora da zna, da ćemo i mi odgovoriti istom merom“, saopštio je Gruško.
 Premijer Bugarske Bojko Borisov - Sputnik Srbija, 1920, 20.03.2021
Bugarska najavila proterivanje ruskih diplomata zbog špijunskog skandala

Ranije je premijer Bugarske Bojko Borisov rekao, da je Bugarska spremna da proglasi ruske diplomate za persone non grata zbog špijunaže.

Tužilaštvo Bugarske saopštilo je 19. marta da je privedena grupa ljudi koji se sumnjiče za špijunažu u korist Rusije. Pritom tvrde da su među uhapšenim i vojna lica, kao i predstavnici Ministarstva odbrane, vojne obaveštajne službe. Bugarska strana je saopštila da je uhapšena i supruga navodnog organizatora grupe, koja je imala bugarsko i rusko državljanstvo, i koja je navodno „uživala poverenje ruskih diplomata“.

Ruska ambasada je saopštila da računaju na depolitizaciju tog slučaja, ističući da istraga još nije završena, a da sve optužbe protiv Rusije su spekulacije. U saopštenju se napominje da „u uslovima komplikovane međunarodne situacije postoje očigledni 'neumorni' pokušaji da se klin zabije u rusko-bugarski dijalog i još jednom demonizuje Rusija.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala