Rusija spremna na sve pretnje koje dolaze sa Zapada - i na isključenje iz sistema SVIFT

© Sputnik / Alekseй Maйšev / Uđi u bazu fotografijaPogled na Veliku kremaljsku palatu i Sabor Svetog arhangela Mihaila u Kremlju
Pogled na Veliku kremaljsku palatu i Sabor Svetog arhangela Mihaila u Kremlju - Sputnik Srbija, 1920, 22.03.2021
Pratite nas
Situacija u svetskoj politici obavezuje Rusiju da uzme u obzir sve moguće pretnje koje dolaze sa Zapada, uključujući isključenje zemlje iz međunarodnog platnog sistema SVIFT, rekao je novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
„Ne možemo isključiti ni jednu potencijalnu pretnju. Vidite da se pritisci sankcijama naših oponenata, posebno SAD, nastavljaju, idu uzlaznom putanjom“, rekao je predstavnik Kremlja.

„Ove akcije su neosnovane i nepredvidljive. U ovom slučaju, takva situacija nas obavezuje da budemo na oprezu“, naglasio je Peskov, komentarišući reči šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova koji je ranije izjavio da treba odustati od korišćenja međunarodnih platnih sistema koje kontroliše Zapad.

Podsetimo, za isključenje Rusije iz SVIFT-a zapadni političari su se zalagali od 2014. godine, kada su uvedene prve sankcije Rusiji zbog krize u Ukrajini. Najglasniji je bio tadašnji britanski premijer Dejvid Kameron koji je smatrao da isključenje Rusije iz međunarodnih finansijskih tokova stavi na listu prioriteta EU.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala