Putin najavio: Sutra se vakcinišem

© Sputnik / Alekseй Družinin / Uđi u bazu fotografijaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 22.03.2021
Pratite nas
Ruski predsednik Vladimir Putin saopštio je da namerava sutra da se vakciniše protiv virusa korona.
„Vakcinacija je naravno dobrovoljni izbor svakog čoveka. Lična odluka svakog čoveka. Ja sam nameravam da to uradim sutra“, rekao je Putin na sednici povodom vakcinacije protiv virusa korona.

Ruski lider nije naveo koju, od tri registrovane vakcine namerava da primi: Sputnjik Ve, instituta „Vektor“ ili Instituta „Čumakova“. Poslednja će uskoro biti puštena u civilni promet. Prve partije su već proizvedene, najavio je Putin.

On je ponovio da su ruske vakcine apsolutno pouzdane i bezbedne i da ni jedan strani preparat ne pokazuju takav stepen zaštite.

„To je nesumnjivi uspeh naših naučnika i stručnjaka“, rekao je Putin.

Ministar zdravlja Mihail Muraško, koji prisustvuje sastanku koji se odvija u formi video konferencije, rekao je da su završena klinička testiranja i vakcine „Sputnjik Lajt“ i da su dokumenta za njenu registraciju pripremljena. Ona će biti četvrta vakcina koja je registrovana u Rusiji.

Putin je primetio da se situacija u Rusiji stabilizovala.

„Vaši napori, efikasnost naših naučno-istraživačkih ustanova, čitavog zdravstvenog sistema omogućili su nam da stabilizujemo situaciju sa virusom korona, zaštitimo živote i zdravlje miliona naših građana“, rekao je šef ruske države.

On je naveo da je 4,3 miliona građana Rusije primilo obe komponente vakcine, dok je prvu komponentu primilo 6,3 miliona ljudi.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala