Okupili se Orlovi: Hoćemo devet bodova!

© Foto : Printskrin/ FSSReprezentativci Srbije Stefan Mitrović i Filip Đuričić
Reprezentativci Srbije Stefan Mitrović i Filip Đuričić - Sputnik Srbija, 1920, 22.03.2021
Pratite nas
Fudbaleri Srbije Filip Đuričić i Stefan Mitrović izneli su prve utiske po okupljanju reprezentacije Srbije pred kvalifikacione mečeve za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

Reprezentacija Srbije počela je pripreme pred kvalifikacije za plasman na predstojeće prvenstvo sveta i mečeve sa Republikom Irskom, Portugalom, i Azerbejdžanom. Prvog dana u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi održana je video-konferencija za medije na kojoj su bili prisutni reprezentativci Stefan Mitrović i Filip Đuričić.

Fudbaler Sasuola Filip Đuričić osvrnuo se na novu energiju koju sa sobom donosi Dragan Stojković Piksi rekavši da će se u igri reprezentacije dosta toga promeniti.

„Svaki trener ima nove ideje. Na nama je da radimo najbolje što možemo i ostvarimo krajnji cilj – plasman na Svetsko prvenstvo. Šta nije valjalo do sada, ne treba pričati o tome, moramo da se okrenemo onome što predstoji“, rekao je Đuričić.

„Rekao sam već da je selektor bio idol nacije. Igrao je na poziciji na kojoj ja igra i sigurno ću moći da naučim mnogo toga od njega. Radujem se saradnji. Doneće mnogo toga dobrog. Nadam se da ćemo igrati bar za nijansu ofanzivnije nego prethodnih godina. Potrebno je da uđemo u svaku utakmicu hrabro, da verujemo da smo bolji od rivala. Odnos mora da bude pravi. Bez straha. Selektor je bio takav igrač, verujem da će preneti to na nas“, dodao je napadač Sasuola.

Prema njegovim rečima, na predstojećim mečevima individualni kvalitet može da napravi prevagu, jer imamo igrače koji su u odličnoj formi. Međutim, ipak naglašava da Orlovi treba da se koncentrišu na timsku igru.

Prvi rivali na putu ka Mundijalu su Republika Irska (24. mart) i Portugalija (27. mart), a oba meča se igraju u Beogradu.

„Remijem protiv Iraca ne bih bio zadovoljan, a protiv Portugalije… Pa, možda ako prvo pobedimo Irsku. U svakom slučaju, to je sve matematika. Mi moramo da idemo na trijumf protiv svakoga“, naglašava Đuričić.

Njegov reprezentativni kolega, Stefan Mitrović, takođe tvrdi da će novi selektor Orlova doneti potrebnu energiju koja je od velike važnosti na putu kroz kvalifikacije za Mundijal.

„Selektor je čovek koji uliva poverenje. Očekujemo da nametne autoritet i uz novu energiju da se plasiramo na Svetsko prvenstvo. Takođe, treba da se pokažemo u što boljem svetlu kako bismo promenili i mišljenje javnosti o nama“, istakao je defanzivac Strazbura.

Mitrović je upitan i o izostavljanu fudbalera poput Kolarova, Milivojevića i Matića sa Stojkovićevog spiska.

„Aleksandar Kolarov je neko ko je dugo bio ovde. Ne treba trošiti reči o njegovim fudbalskim i ljudskim kvalitetima. Ovo je odluka selektora i treba da podržimo momke koji su tu. Što se tiče Matića i Milivojevića, treba da poštujemo njihovu odluku. Treba da podržimo ove momke i ekipu koju je selektor izabrao. Što se tiče bodova u prva tri kola, mi se pripremamo i radimo da osvojimo svih devet bodova“, ukazuje Mitrović.

Za početak priče o taktici, Mitrović je o Ircima rekao:

„Irci forsiraju ostrvski stil. Najveća opasnost preti iz prekida. Pripremićemo se najbolje što možemo. Treba da se fokusiramo na nas. Ako budemo pravi, kvalitet će doći do izražaja. Pripremamo se i radimo da osvojimo devet bodova. Da li ćemo uspeti, videćemo“

„Što se tiče formacije, u klubu igram i jednu i drugu formaciju. Selektor će odlučiti šta je najbolje za ekipu. Svi igrači na spisku mogu da odigraju kvalitetno u obe formacije, svi smo spremni da odgovorimo na to“, uveren je reprezentativac Srbije.

Đorić za Sputnjik o Kokezinoj ostavci: Logičan potez – Terzić bi bio dobro rešenje, ali...

Krasić za Sputnjik o „pozivu iz Moskve“ i Srbiji kao posebnoj emociji

Šta beše „Filozofija jednog Piksija“? /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala